Vem är Aiskylos?

Aiskylos var en grekisk dramatiker, den första av de tre stora tragedians i det antika Grekland. Hans arbete fortsätter att vara mest lästa, utföras och diskuteras i dag i nationer över hela världen, trots att det är tusentals år gamla. Många kredit Aischylos med att fastställa ett antal reformer som grekiska teatern i rörelse, där scenen för Euripides och Sofokles, andra tragedians i Antikens Grekland som höjde sig över genre av dramatiken i århundraden.

Aiskylos var född 525 f. Kr. , i en lantlig del av vindens Grekland, den region i Grekland, som styrdes av den atenska stadsstaten. Enligt den grekiska legenden arbetade han ursprungligen i en vingård, senare tar hand om familjens djur, och gudarna besökte honom med en vision på 26 år, berättade för honom att han skulle ta till pennan istället för Shepherd's personal. Hans första pjäs vunnit utmärkelser, och han vände sig till dramatiker som en karriär. har det uppskattats att Aischylos kan ha skrivit så många som 90 spelar, men tyvärr mindre än 10 överlevde till idag, inklusive Sju mot Thebe, Perserna, The supplikanter, Eumeniderna, Choephori , och Orestia , som egentligen är en trilogi av relaterade spelar. Annan lek, fjättrade Prometheus , tilldelades Aischylos av hans samtida, men moderna historiker misstänker att det egentligen kan vara hans verk. Förutom att vara en dramatiker, har Aischylos också en soldat under strider i det grekiska frihetskriget mot perserna, och denna erfarenhet fick stort inflytande på innehållet i hans pjäser. En av hans mest anmärkningsvärda framgångar som dramatiker var flytta fokus från grekiska tragedierna från refrängen till aktörer och med fokus på mänskliga tragedier lika mycket som de stora myterna om de grekiska gudarna. Hans bidrag till det antika grekiska kulturen var erkänd under sin livstid med många priser.

Tyvärr, mot slutet av sitt liv började Aischylos falla i onåd , och han slutligen flyttade till Sicilien, där han dog i exil i 456. Inom 50 år, var dock grekerna återupptäcka sitt arbete och utför det, märker en dramatisk avvikelse från den tidigare trenden att vägra att utföra arbeten efter dramatikern dog. Aischylos införde också komplexa rekvisita och kostymer till stadiet att han spelar mer verklighetstrogen, ett arv som kan ses hos moderna teaterföreställningar över hela världen i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.