Vad är ett psykiskt?

En psykiska strängt definierade är en person som kan känna saker som inte är tillgängliga via vanliga sensoriska uppfattningar. Sådan bedömning kan även kunde gudomliga saker om en person inte är närvarande genom användning av ett föremål eller föremål som tillhör en person, kallad Psykometri. En psykiska kan också vara klärvoajant, att se saker eller uppfatta saker som andra inte kan, som pojken i filmen The Sixth Sense gör. Växelvis, ett psykiskt skulle kunna se eller förutsäga händelser i framtiden kallas precognition.

Inte alla synska anspråk på att ha lika presenter. En person som hävdar clairvoyance kan fungera som ett medium, som förbinder de döda till släktingar eller hjälpa dem att gå vidare till nästa värld. Detta psykiska förmåga används i populära tv-serier som Medium och Ghost Whisperer

Ofta människor förknippar psykisk förmåga med precognition, eller att kunna förutsäga framtiden . Stephen King's roman The Dead Zone är en intressant utveckling av denna psykiska förmåga, som han hävdar orsakas av en hjärnskada fått av huvudpersonen.

Personer som använder Psykometri kan ibland vara anställd av polis i ansträngningarna att få tillgång till kunskap om ett brott som inte kan fastställas genom fysiska bevis. Detta är fallet med den verkliga inspirationen till TV-serien Medium . Det är inte alla människor tror på psykiska förmåga, och vissa tror att psykisk förmåga är helt enkelt väldigt bra uppfattning, och förmågan att läsa andra människor. Det finns säkert många som hävdar att de psykiska men saknar möjlighet att bevisa sina gåvor. De kan vara ganska övertygande dock, och kan köra bedrägerier att mjölka folk på pengar för att ge dem information. Det vore orättvist att påstå att alla som påstår psykiska förmåga är skurkarna. Faktum är att många av dem tror mycket starkt på sin förmåga och har mycket anekdotiska bevis för att bevisa att de faktiskt besitter någon form av psykiska förmågor. I vissa kulturer har någon förmåga utanför normen, som att vara psykisk, är relaterad till den praxis som trolldom. Anklagelser om trolldom planade på dem som verkade vara mer lyhörd står för många avrättningar av kvinnor från medeltiden och framåt. Salem, Massachusetts enligt många moderna synska, ännu bär ärr av många som drabbats utförande under Salem med studierna.

Andra religioner kan få psykiska förmågor något normalt. Gnostikerna, till exempel, tror människor är en av tre typer, hylics, synska och pneumatik. I biblisk historia måste också en titt på profeterna som är begåvad med förmågan att uppfatta änglar eller göra förutsägelser om framtiden. En del kristna gör en åtskillnad mellan visioner från Gud, och de som motiveras av demoner. En häxa var en person som tillbad demoner. Djävul eller demon dyrkan är inte förknippas med de Wiccan tro, ofta kallade häxor idag.

Parapsychologists är personer som studerar psykiska fenomen, och många är helt övertygade om att vissa människor uppenbara psykiska förmågor. Många andra människor är på staketet om huruvida psykiska förmåga verkligen är närvarande eller inte. Vissa hävdar att med tanke på den begränsade mängden Brain Power ett faktiskt använder, kanske de med psykiska förmågor har vägar till områden i hjärnan som de flesta vet inte. Men psykiska förmågor fortfarande svårt att bevisa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.