Vad är ett korståg?

ett korståg var en fransk kapare som anföll fienden sjöfarten i Medelhavet. Corsairs var aktiva i Medelhavet från hela 11-talet till 1800-talet då kapare förbjöds slutligen av kollektivavtal i Europa. Många använder termen "Corsair" omväxlande med "pirat", även om denna användning är inte tekniskt korrekt.

Skillnaden mellan Privateers och pirater är viktigt, eftersom de två haft en annan status i ögon lag. Privateers var officiellt licensierade av kronan att plundra fiendens sjöfart, som återvänder hem hamnar med priserna och dela dem med kronan. Pirater, å andra sidan, drivs bortom lagen, räder all sjöfart urskillningslöst och inte beviljas några rättsliga skydd. P

Corsairs är uppkallad efter den lettres de course som de bar. En lettre de course kan endast utfärdas av den franska kungen, och den i huvudsak fungerat som en provision, vilket gör att Corsair och besättning att attackera fienden sjöfarten. Om corsairs gick efter fartyg som tillhör neutrala länder eller allierade, skulle de betraktas som pirater, och straffas därefter.

Självklart, ur en fiende, skulle ett Corsair vara lite mer än en gemensam pirat. Om utländska fartyg lyckades fånga corsairs kunde de straffa kaptenen och besättningen som pirater, och detta var en risk som alla Privateers. Corsairs var också föremål för razzior av äkta pirater, som kan visa ett skepp lastat med drag som ett lockande pris. Den corsairs uppstod under medeltiden som en rent praktisk gren av den franska kronan. Den franska statskassan bedrövligt lågt på grund av en rad konflikter, och kungen insåg att plundra fiender skulle vara ett enkelt sätt att fylla på statliga medel och samtidigt också att skada orsaken till Frankrikes fiender. Många andra europeiska monarker fick samma idé, vilket gör öppet hav en farlig plats. Flesta corsairs fastnat för Barbary Coast, kustlinjen längs norra Afrika, och de ibland kom i konflikt med muslimska Privateers kallas Barbary Pirates.

Corsairs typiskt seglade mycket snabb, lätt att hantera för fartyg som också kom att kallas corsairs, ibland med galerslafvarna att få övertaget. De var kända för sin djärvhet, snabbhet och äventyrlig inställning, och liksom andra Privateers och pirater, kunde de också vara ganska brutal. Om besättningen motstånd, kan de finna sig summariskt avrättades av corsairs, även om de vanligtvis kunnat undgå att pressas i bruk på ett Corsair fartyg, till skillnad från offren för piratattacker. Corsairs var också högst användning av undanflykter, till exempel, kan de flaggade för en fiende att locka ett fartyg som ligger nära dem innan producerar sina lettre de course och ombordstigning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.