Vad är en socialist?

En socialist är en person som tillbringar mycket av sin tid att arrangera eller delta i sociala evenemang. Även om de inte kompenseras monetärt för deras insatser kan Socialites få betalt i annan form, såsom ökad respekt och anseende bland sina kamrater. Socialites är oftast ganska välbärgade oberoende sätt, eftersom de måste ha tid och resurser att ägna åt sina sociala aktiviteter.

Några av de tidigaste Socialites var hustrur eller älskarinnor av royalty eller adel. Fram till nyligen var arbetet som en drottning eller hög dam mestadels ceremoniella och lämnar dem med en stor del av fritiden. Några kungliga eller adliga damer ägnade sig åt välgörenhetsarbete, men många har använt de resurser för sin make eller familj att finansiera ett glittrande liv. I dessa tider, är en socialist var inte nödvändigtvis ett nöje, utan snarare en plikt och verktyg för överlevnad. Smärtsamt blyg drottningar, ofta från utlandet, tvingades ibland till att spela en nådig och rika värdinna för folk som hånade och föraktade henne. Älskarinnor var också tvungna att betala höga priser för sitt sociala anseende, desperat med sina folk färdigheter för att få nåd för domstolen och behålla intresset för sin kungliga lovers. På kvällen hon fått besked om att hennes älskade dotter hade dött, de berömda 18th century socialite Madame de Pompadour var tvungen att klä upp sig och göra glada för en part, som gör annars riskerade den ombytliga böjelser Kung Louis XV av Frankrike.

takt med att välståndet ökade hela Amerika i den 19: e århundradet, socialite utvecklats till en roll som fick makt och inflytande. Rika kvinnor, som sällan har arbetat eller höjt sina egna barn, byggt ett utstuderat samhälleliga struktur som bygger på ekonomiska resurser och social förmåga. Männen gjort rik bort av familjens arv snarare än karriär också levde livet av en socialist, en tillvaro försiktigt hånade av Oscar Wilde i sin pjäs Ideal Husband . Som i äldre tider, förblev socialist världen en farlig grogrund för intriger, utpressning och skvaller. p

Idag, livsstilen för Socialites sitter kvar till välstånd och fritid. Men inte alla moderna Socialites är oberörda med sociala frågor, och många tjocka evenemang hålls som förmåner eller insamlingar till välgörande ändamål. Makar och familjemedlemmar politikernas upprätthålla ofta en social livsstil, hosting luncher, fester och aktiviteter i syfte att stödja karriär deras politiska relativa.

Den socialite livet ofta vidare från generation till generation, särskilt i extremt rika eller adliga familjer. Barn är ofta förväntas ta om hosting tullar för deras åldersgrupp, så även pre-teens kan ha en tidig entré i livsstilen för social mavens. Den intrig och grymma sidan av denna livsstil är ett populärt ämne för underhållning, år 2007, Gossip Girl , fokuserar ett av de mest framgångsrika nya tv-serier av året om livet i New York socialite tonåringar och deras föräldrar.

Även om det kan tyckas trevligt att loll kring planering parter och med brunch, kan Socialites har en svår tillvaro. Livet är ofta baserade på rykte och överensstämmelse, och kan vara en svår plats för alla kontroversiella. Från Madame de Pompadour till Jackie O till prinsessan Diana, effekterna av ett liv i rampljuset har visat sig vara negativt att leva ett lyckligt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.