Vad är en nörd?

Geek är en populär slang term som har funnits i någon form i över ett århundrade. På 1920-talet var en nörd en freak show performer att svälja buggar och andra djur. Idag har ordet i allmänhet mer positiva associationer, används för att beteckna någon som har en mycket specialiserad kunskap på ett "nördigt" området, såsom teknik eller naturvetenskap. Naturligtvis, med tanke på att författaren till denna artikel själv anger som en nörd och denna webbplats namn "WiseGEEK", vi ska fokusera på den ljusa sidan av ordet.

Ordet geek har olika och oklara betydelser, men det finns säkert en tyngdpunkt för definitioner. I sin mer allmänt bruk, är en "nörd" någon som vet mycket om ett visst område som du inte. Av denna anledning är nördar förknippas med kunskap, ibland kunskap om Star Wars, serier eller anime. Det finns drama nördar, nördar litteratur, nördar dator, och så mycket mer. Om du tänker på det, är namnet på denna webbplats ganska passande, eftersom dess mål är att erbjuda nisch artiklar om specifika, ibland obskyra ämnen. Det är den självklara vetenskap och nördar teknik, utan också rätt nördar, trädgårdsskötsel nördar, tillverkning nördar, även-förmodligen- geek nördar .

Efter dot com boom, "geeks" hade det mycket lättare. Samhället inte förlöjliga dem så mycket som tidigare. Folk började inse att datorer och Internet kan innebära stora pengar, och började ge nördar i tech områden den respekt de förtjänar. Kanske mest ökända geek i slutet av 20th Century är William Gates, vars nettoförmögenhet är större än dussintals kombination av världens fattigaste länder. Termen geek är i allmänhet mer positiv än den nedsättande nörden . Ibland är en nörd i ett visst område kan vara nyckeln till framgång i ett arbete intervju eller säkra en befordran. Med den enorma popularitet i massiv multiplayer online spel som World of Warcraft , har gjort vissa arbetssökande även sin status som en online klanledare i sina meritförteckningar. Det har länge setts som schack nördar tenderar att vara bra på problemlösning, särskilt med datorer.

Det är en akronym, geek, vilket står för General Electrical Engineering Kunskap . Detta kommer sägs vara från den amerikanska militären, och kan ha bidragit till termens dagens mening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.