Vad är en folkräkning?

"Och det hände sig vid den tiden, att det gick ut ett dekret från kejsar Augustus att hela världen skall beskattas" (Luk 2:1). Denna första versen av vad som är känt för kristna som Christmas story också detaljer annan viktig historisk händelse: folkräkningen. Även om Caesar var intresserad utan tvekan i namn och antal människor under romerskt styre av skatteskäl, var det ska räknas som en folkräkning. En folkräkning får inofficiellt hänvisa till något som räknas för ett särskilt ändamål. En folkräkning kan göras av antalet djur i ett härbärge, till exempel, eller bosatta i ett sjukhem. Är dock en folkräkning i sin strängaste form en officiell uppräkning av befolkningen.

genomfördes den första amerikanska folkräkningen år 1790, enligt US Census Bureau. I dessa dagar, och under många årtionden att följa, folkräkningen genomfördes helt och hållet genom census efter andras går från hus till hus, samla in information från varje familj att de talade med. De tog uppgifter om antalet människor i hemmet, kön, ålder, yrke, information om hemmet struktur, och så vidare. Senare, U. S. Census Bureau började post i formulär och följas upp med besök från folkräkningen efter andras om formulären skickas inte in

US Census är en enorm uppgift, vilket förmodligen förklarar varför det görs bara en gång tio år. Den Census Bureau anställer över 800. 000 bemanningsföretag för folkräkningen. Folkräkningar avslöjar alltid viktig information om ett land, inklusive etnisk mångfald och spridning, inkomst, fattigdom, bommar baby, och andra trender befolkning. I USA är denna information avgörande när man överväger hur regeringen dollar kommer att användas. Det kan också bestämma hur många platser i kongressen får en stat, eftersom kongressen platser bestäms av befolkningen. Röster i de elektorer bestäms av Congressional platser, så det är inte fantasi att säga att folkräkningen skulle kunna hjälpa till att avgöra nästa president.

USA folkräkningsregister publiceras i sin helhet när de är 70 år gammal. Detta hjälper till att skydda integriteten för deltagarna och deras familjer. Men folkräkningsregister är också en värdefull resurs för dem som forskar sin familj historia eller historien om en stad eller ort. Detaljerade förteckningar över föräldrar och barn, deras adresser och yrken, beskrivningar av sina hem och liknande kan hitta anor som saknas eller saknade egendom.

Exakt folkräkningen information kritisk för att allt från ett lands befolkning till dess genomsnittliga inkomsten från födelsetalen till dödligheten. Inventeringen är en nödvändig del av att se en regering gör vad den är tänkt att göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.