Vad är en druid?

En Druid är medlem i en forntida keltisk religion som omfattade roll som präst, forskare och domare för det keltiska folk. Kelterna levde i Storbritannien, Irland och västra Europa fram till omkring den 5: e århundradet, AD, då de flesta hade antingen försvunnit eller hade konverterat till kristendomen. Vanligtvis en Druid övervakade religiös verksamhet utförs ritualer, och även fungerat som en tribal historiker genom att bevara den historia av Druid's stam genom berättelser och muntlig tradition. Också ta på sig rollen av domare, en druid skulle råda ledarna för stammen om politiska frågor, stifta lagar och lösa tvister. var religionen praktiseras av druider känd som Druidism och var polyteistiska, vilket innebär att många gudar dyrkades snarare än bara en. Dessa gudar kan antingen elementärt, som representerar eld, till exempel, vara eller förknippas med en viss mänsklig handling eller handel som metallurgi eller fiske. En Druid övade normalt spådomskonsten, som är ett försök att förutsäga framtiden genom fysiska händelser, och trodde att människans själ skulle leva vidare genom en ny mänsklig kropp vid döden. Det fanns inga skrivna uppsättningar av religiös övertygelse för en druid eftersom denna siffra endast har utgått från muntlig tradition för att förmedla information genom generationer.

På grund av den huvudsakliga användningen av muntlig tradition för att hålla historia i keltiska folk som Druids, finns det fortfarande mycket fysiskt bevis på att de ens existerade. Julius Caesar, som gav den första levande grund av druider, skrev några av de skriftliga enda text som hänvisar till Druidism. I sina skrifter diskuterade han några av de religiösa aspekter av kulturen som tron på oförstörbarhet den mänskliga själen och deras förkärlek för blodiga ritualer.

Det finns fortfarande grupper i dag över hela världen att utöva en religion som är baserad på forntida Druidism (så kallade neo-Druidism) genom att hålla festivaler, vanligen mellan förändringar i årstiderna. Dessa väckelser började sakta i det 17th århundradet när vissa historiker och andra figurer "återupptäcktes" Druidism och började nya beställningar av religionen. Några av de mer framstående Druid festivaler ske vid Stonehenge på sommar och solståndet vinter, trots att det inte längre är allmänt att fornlämning, som ligger i sydvästra England, byggdes av Druids.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.