Vad är en Rookie?

en rookie är en term för någon ny att något eller någon i deras första år någonting. Begreppet används ofta för att beskriva på sitt första år i en sport eller under det första året på en viss nivå, eller i allmänhet någon ny till det som står inför rätta.

en rookie kan vara oerfarna och outbildade, som i fallet med en polis. En rookie cop är ofta utbildning med någon annan och lära rep av yrket. De kan ofta bli föremål för lekfulla skämt, eller föremål av upptåg. De kan tvingas att göra det "grymt arbete" av de mer erfarna officerare, och kan få vissa simpla uppgifter. I en värld som denna, den rookies småningom examen från sin status, och när någon ny blir anställd eller förs in, blir de till rookie. en rookie också kan bli föremål för en del betyder skämt, ofta kallad Fördunklingen. The Rookie kan vara inom idrotten, i ett broderskap, eller någon av ett nummer eller yrken eller verksamheter, även brottsbekämpning. De kan tvingas till förnedrande uppgifter, kanske bryta mot lagen, eller underkasta sig förnedring.

en rookie inom idrotten är en person i deras första år i en sport eller på en nivå. Medan de flesta rookies i professionell baseball är i början eller mitten-20s, var Satchel Paige en rookie i America's Major League Baseball (MLB) vid 42 års ålder. Han hade spelat i den professionella Negro Leagues tidigare, men började inte i MLB tills han var 42, vilket gör honom till en mycket gammal rookie. En rookie på ett idrottslag, även unga, kan vara det bästa spelare i ett lag eller kan ses som en lagledare, om deras personlighet är rätt. Som rookie, var LeBron James i National Basketball Association (NBA) bland de mest kända spelarna i ligan. En nybörjare Sportåret kan utses många olika sätt, t. ex. genom en gul rand på baksidan av en bil i NASCAR. I baseball är en rookie säsong inte räknas förrän spelaren har ett visst antal på fladdermöss, chanser, spelade innings platser, eller spel i. Andra sporter har också begränsningar för rookie statistik.

en rookie kort i idrott är ofta en uppskattad besittning. Det kan vara sällsynta eller samlarobjekt, eftersom det var nog före en viss spelare förtjänat sitt rykte som en stjärna eller en all-star. Rookie kortet kan visa en spelare innan de blev kända, och kanske har undertecknats innan spelaren var van att göra sådana saker. "Rookie" har varit ett smeknamn för många idrottare och många andra, antingen i jobb som polis eller i armén, och har även varit namnet på en 1990 Clint Eastwood film och 2002 Disney film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.