Vad är en Frugalist?

En frugalist är någon som försöker spendera så lite som möjligt, ofta med fokus på att minska den totala konsumtionen och nytänkande sätt att handla för att göra det. Frugalism kunde betraktas som en form av anti-konsumism, även om det formellt en frugalist behöver inte nödvändigtvis vara emot konsumism, som sin huvudsakliga mål är sparsamhet. Det finns flera skäl att bli frugalist, tillsammans med ett sortiment av olika typer av frugalist. Många människor gör det enkelt att spara pengar, särskilt under perioder av ekonomiska problem, när de känner ett behov av att minska utgifterna kan hjälpa människor att spara pengar eller betala av skulder. Vissa frugalists antar också en sparsam livsstil för att de vill förkasta en konsument livsstil, utan föredrar att fokusera på att hålla sina liv enkla och stilrena. Vissa människor är helt enkelt frugalists av naturen, till exempel personer som har upplevt längre perioder av ekonomiska problem.

Frugalists uppnå sina mål på flera sätt. Till exempel, istället för att köpa allting nytt, frugalists skanna sparsamhet affärer, används butiker, annonser och andra källor för begagnade varor, av vilka vissa kan vara utmärkt skick och ganska billigt. För vissa är jakten en del av köpet erfarenhet, vem som helst kan gå in i ett varuhus och köpa ett köksbord, till exempel, men ett frugalist kan quest genom en rad affärer som används för den använda perfekta köksbordet. En frugalist kommer också välja att reparera innan du byter, få ut det mesta körsträcka ur varje tillhörighet. Fet frugalists kan container dyka eller fördjupa sig kasserade varor i jakt på bra användbara gratis ex.

Frugalists också hålla ögonen ute för försäljning, rabatter och andra sätt att spara pengar på nya varor eller varor som inte kan logistiskt köpas användas. En frugalist kan ansluta sig till en rabatt klubb eller livsmedelsbutik co-op i hopp om att spara pengar på baslivsmedel, producera och liknande varor. Kupong klippning och slug användning av post-i rabatterna är ofta en viktig aspekt av frugalism. Någon som anger som en frugalist kan också främja handel, byteshandel, och andra metoder för förvärv som inte kräver pengar. I processen kan frugalist skörda den sekundära förmån för mer samverkan med medlemmar av samhället, nätverk med likasinnade och skapa en förankring som senare kan vara användbart. En frugalist kan också sticka, sy kläder, trädgård, gör mat från grunden så mycket som möjligt och använda andra hemgjorda färdigheter för att spara pengar på konsumtionsvaror.

I städerna, är det inte ovanligt att frugalists till nätverk och grupper form att utbyta information, varor och kamratskap. Delta i en sådan organisation kan vara bra för ett nytt frugalist, eftersom det är ett utmärkt sätt att få information och tips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.