Vad är en Bad Egg?

När någon kallas en dålig ägg, betyder det att han eller hon har visat sig vara dålig, trots tidiga tecken på att vara en anständig människa. Termer som "ruttet äpple" och "Bad Seed" används också på samma sätt. Termen kommer ofta med ett underförstått att personen i fråga inte har en chans vid inlösen, som ett ruttet ägg, han eller hon är helt enkelt dåligt till kärnan.

Folk har hänvisat till varandra som "ägg" sedan 1600-talet, och ursprunget till användningen av "ägg" i slang är lite oklart. Det kan vara en hänvisning till den klassiska ägg-form av det mänskliga huvudet. Känslan av en "dålig ägg" uppstod i mitten av 1800-talet, först visas i en tidning uppfattning kolumn om en korrumperad borgmästare. Kolumnen påpekade att han hade många kopplingar till den undre världen, trots till synes som en vanlig karl, och rättfärdiga medborgare får inte rösta på honom i det kommande valet.

Precis som en bokstavlig dåligt ägg, en dålig människa ägg oftast har en helt vanlig yta som inte ger några tips om vad som finns inuti. När äggen går fel, deras tankar typiskt förbli intakt under en längre tid, och sanningen är avslöjas först då tanken är knäckt öppet avslöja bortskämda inne i ägget. När det gäller en människas dåliga ägg, kanske folk inser inte att han eller hon är dåligt tills problemen har kommit till sin spets.

Ordet är även kopplad till ett visst mått av oärlighet. Ett dåligt ägg uppenbarligen skulle behöva ljuga för att dölja sin dåliga identitet, bevara en oskyldig och hälsosamma utseende. När ett dåligt ägg utsätts många människor undrar när han eller hon talar sanning, och då ligger fick höra. Denna illojalitet kan också vara nedslående för människor för stödde dåliga ägg på något sätt, eftersom de vanligtvis känner sig lurade och används.

En del människor talar om "dåliga ägg" i den meningen att människor som uppenbarligen dåliga, eller människor som kan vara ett dåligt inflytande. Exempelvis kan en förälder berätta för ett barn att inte umgås med så och så, eftersom han eller hon är "dåliga ägg. " I det här fallet är sanningen om de dåliga ägg natur ut, men han eller hon fortfarande kunde ha en skadlig inverkan på människor som är lättpåverkade, t. ex. barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.