Vad är Yuppies?

Yuppies är unga proffs som normalt bor i i stads-eller förortsområden. Termen "yuppie" härstammar från "unga urbana professionell," som nästan sammanfattar de viktigaste egenskaperna hos yuppie demografiska. Marknadsförare har studerat yuppies och deras vanor sedan slutet av 1960-talet, även om termen "yuppie" myntades inte förrän 1980-talet. Termen har sedan gav upphov till en rad spin-offs, såsom "buppies" eller svart stads yrkesverksamma, och "guppy," gay urban proffs.

Förutom att vara typiskt unga vanligtvis i åldern mitten av tjugotalet och trettiotalet, yuppies är också i allmänhet rika, som arbetar i välbetalda professionella ståndpunkter som kan komma till nytta. Det är vanligt att yuppies att samarbeta med andra yuppies, vilket avsevärt ökar deras köpkraft, och många inte har barn, vilket innebär att de har mycket av den disponibla inkomsten. Som ett resultat, är yuppies nära knutna till hos många människor med förvärv av nya leksaker, från lust bilar till de senaste köksutrustning.

Den förmögna livsstil förknippas med yuppie demografiska inkluderar välutrustade lägenheter eller hus, fin bil, dyr mat och ett sortiment av lyxartiklar. Yuppies är också vanligt konservativt politiskt, och de är på stark frammarsch, arbetar hårt för att uppnå målet att öka i klassen systemet. Många yuppies arbetar hårt för att spela hårt, sätta i långa timmar på jobbet så att de kan bedriva kostsamma fritidsaktiviteter. De är också känd för en vilja att uppfattas som individualistiska och unik, ett drag som ofta utnyttjas av annonsörer.

Det är vanligt att se yuppies i ett framtidsområde stadsdelar, som orsakar ibland motsättningar i samhället, som stads gentrifiering typiskt tränger minoriteter och människor i de lägre klasserna. Vissa människor ogillar också yuppie underminering av deras kultur och traditioner, med argumentet att en tillströmning av rika människor i ett samhälle kan ändra dess karaktär markant. Motståndarna till städernas gentrifiering tyder på att det främjar homogenitet över individualitet, utrota den mycket speciella egenskaper som kan ha gjort ett kvarter tilltalande i första hand.

I vissa kommuner är användningen av termen "yuppie" nedsättande, och många människor i denna demografiska förbittrade över att bli kallad yuppies. Yuppies är kända för sin starka individualistiska drag, och eftersom många är på stark frammarsch, en del kämpar med klass frågor, känner ibland skäms över sitt upphov i medel-och överklassen. Andra tycker bara att ordet har en negativ klang, tack vare lampooning av yuppies och deras likar i medierna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.