Vad är DINKs?

Par som är barnlösa, och där båda parter arbetar, kan betecknas med förkortningen Dink, eller DINKs i plural. DINKs står för dubbel eller Dual Income, no kids . En närliggande term är Dink, som kan tolkas som dubbel inkomst, inga barn ännu . Begreppet började användas på 1980-talet perioden och DINKs var tänkt som en delmängd av yuppies, vanligtvis uppfattas som välbeställda, med mer pengar att spendera än två föräldrar eller familjer dubbel inkomst. Det finns gott om par där båda arbetar, och där paret har inga barn. Det är inte alltid betyder rikedom eller välstånd. Ett par arbetar på dåligt betalda jobb kan knappast kunna göra det med kombinerad löner. DINKs är ofta som separata och normalt innebär den välutbildade, får bättre inkomster folk som valt att inte fortplanta sig, inte kunna få barn, eller helt enkelt inte redo för barn ännu. I själva verket är ett stort bekymmer för många av dessa par när det förefaller ekonomiskt lämpligt att ha barn och vad som kommer att uppstå om de gör det. Kommer några inkomster att gå förlorade, kan en lyxig livsstil fortsätter kommer och båda medlemmar av paret fortsätta att arbeta? Denna oro kan frågan mindre om en medlem i paret har en mycket hög inkomst, vilket frigör den andra personen att stanna hemma med barn. Alternativt kan en hög inkomst i kombination med betydande besparingar avser barn kommer inte att ändra sin ekonomiska utsikterna, om en förälder stannar hemma med barnen eller fortsätter att arbeta.

Ur ett ekonomiskt perspektiv är DINKs ofta tänkt på som marknadsföring guld. När annonsörer skapar annonser för lyxvaror eller tjänster, försöker de ofta att fånga uppmärksamheten hos par på ekonomisk grupp, som tros ha en större disponibel inkomst. Dessutom kan investeringar eller banker marknaden för dessa dubbla inkomster partner eftersom de har mer pengar att spara eller investera samt att spendera. En grupp som tidigare inte beaktas i marknadsföringsstrategier för DINKs inkluderar samkönade par. Även om det är en overgeneralization att säga att inga samkönade par får barn, kan det vara mer sannolikt att de inte gör det. Med hänsyn till att viss marknadsföring företag nu försöker inkludera Dual Income homosexuella par i marknadsföring och reklam, men att göra detta kan vara kontraproduktivt vid marknadsföring till hetero par på samma gång. Det finns många fördomar och generaliseringar som gjorts om denna grupp av människor. Till exempel, vissa tror att äktenskap av samarbetspartners utan barn är mer nöjda eftersom det inte finns några barn. Detta är inte alltid fallet, trots att de har barn kan säkert öka stressnivån i äktenskap. Det kan också finnas skillnader när en medlem i par vill ha barn medan den andra inte. Olika livsmål kan skapa problem lika svårt som de som skapas när ett par inte få barn.

Ovanpå detta, marknadsföringsstrategier mot homosexuella par kan vara helt felplacerad, eftersom många homosexuella par antingen redan har eller skulle vilja ha barn. Det finns också vissa distinktioner göras mellan DINKs av val, DINKYs och DINKs av omständighet. Vissa par kan inte få barn, väntar lite längre innan de får barn, medan andra medvetet väljer att inte ha barn. Dessa par representerar alla mycket olika typer av människor och marknadsföringsstrategier kan inte vara lika effektivt eller för alla barnlösa par.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.