Vad är AARP?

American Association pensionärer är nu känd enbart av dess akronym, AARP. Detta beror på att medlemskap inte är begränsad till dem som är pensionärer, och som ofta är fallet, många människor över 50 år att fortsätta arbeta. Den AARP definierar sig som en ideell och opolitisk grupp för personer över 50 år, men har plågats med anklagelser om att det inte lobba för passage av lagar, som 2003 Medicare Prescription lag, som kanske inte alltid kan i den bästa av alla dess medlemmar. Det finns över 30 miljoner medlemmar i AARP, vilket gör den till en av de största ideella organisationer medlemskap i USA.

inspirerades Grundandet av AARP av National Pensionerade Teachers Association (NRTA), vilket var etablerades 1947 av Dr Ethel Percy Andrus. Med NRTA försökte Andrus att lösa några av de problem att gå i pension lärare, särskilt oron sjukförsäkring, och tendensen för pensionärer att känna flykt efter att ha lämnat arbetet. Andrus hade många teorier om produktivt åldrande, och framför allt var över låga pensioner tilldelats lärare. Den NRTA och sitt stora medlemsantal grupp tillåts Andrus att närma sig de stora företagen sjukförsäkringen och slutligen hitta företag som skulle vara beredd att täcka pensionerade lärare till en minimal kostnad. Genom 1950-talet började Andrus inse att frågor om pension och sjukförsäkring var inte unikt för lärare. Med små pensioner ifrågasatte många arbetare inom många områden, vilket gör livet mycket svårt. Sålunda AARP skapades för att välkomna pensionärer ur alla yrken, förutsatt att de var 50 år eller äldre, och i slutet 20th century, välkomnade AARP någon amerikansk över 50 år pensionerade, eller inte. Den AARP har haft några betydande kritik, och undersökningen av dess ideell status. Vissa kritiker hävdade att AARP hade blivit något bättre än en mäklare för olika försäkringsbolag. Sådana anklagelser var nog för att motivera regeringens utredning om organisationens status under 1990-talet. Dessa undersökningar visade inte tillräckliga bevis för att ändra organisationen, och eftersom AARP klassas som en 501c4 ideellt, lobbying är tillåtet enligt federal lag.

Förutom erbjuda eller godkänna vissa försäkringar planer att pensionärer har AARP visat särskilt fördelaktiga för sina medlemmar genom att förhandla fram rabatter för seniorer eller dess medlemmar. Reducerade priser för resor, flyg flyg, hotellvistelse och rabatter i butiker, restauranger och teatrar kan hjälpa en pensionär på en mindre inkomst fortfarande fullt delta i fritidsaktiviteter. Den AARP publicerar också en bi-månadstidning, kallas AARP: The Magazine , som tenderar att ta itu med de problem som är gemensamma för personer över 50, och erbjuder sociala eller politiska förslag till sina medlemmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.