Vem är Robert Duvall?

Robert Duvall är en skådespelare som har fått många lovord från kritikerna. Han har vunnit många nomineringar till hans senare filmer, vunnit en Oscar för sin roll 1983 i filmen nåd och onåd , fem Golden Globe Award, och två Emmys för sin film-och tv-jobb. Definitivt inte "vacker ledande" typ, har Robert Duvall ändå förankrat eller stött många filmer med starka och minnesvärda föreställningar.

Född 1931, började Duvall sin skådespelarkarriär i slutet av femtiotalet. Efter examen från college i Illinois, var han i den amerikanska armén innan han flyttade till New York för att studera agerar, med den berömda skådespelaren och agerar coach, Sanford Meisner. Rollerna var inte lätt att komma med i början, men det gjorde han bli vän med två andra aktörer, Dustin Hoffman och Gene Hackman, och även roomed med Hoffman för en tid som de två kämpade för att bli framgångsrik. Förekommer i pjäsen produktionen av Midnight Caller hjälpt lansera Duvall är filmkarriär. Författaren, Horton Foote, rekommenderas Duvall för sin första stora filmroll 1962, vilket var roll Boo Radley i filmen To Kill a Mockingbird .

Även i början, de roller Robert Duvall spelade var ofta sekundärt, särskilt i hans film föreställningar, men genom det tidiga 1970-talet hade han etablerat ett imponerande CV. Film framträdanden under 1960-talet och tidigt 70-tal inkludera hans arbete i True Grit , The Rain People , regisserad av Francis Ford Coppola, Mash , och George Lucas första stora film, THX 1138 . Arbeta med Coppola väckt Robert Duvall plommondestillatet roller Frank Hagen i Gudfadern filmer, och 1979 Apocalypse Now där han levererar en av de mest kända raderna i filmhistorien: " Jag älskar lukten av napalm på morgonen. "

Duvall har kallats en kameleont aktör av vissa. Hans förmåga att så fördjupar sig i en roll så att han är helt trovärdigt, och där det i vissa fall publiken inte ens igen honom från roll till roll, är särskilt lovordade. Hans mest kända verk hör de filmer Apocalypse Now , Gudfadern I och II , The Great Santini , och de två miniserie Lonesome Dove och Broken Trail . Senaste arbete inkluderar filmerna, We Own the Night , Thank You for Smoking och Fyra jularna .

Förutom fortfarande bedriver en aktiv karriär är Duvall brinner för sin hobby, tango. Hans film Assassination Tango under 2002, tillät honom att smälta hans karriär och favorit hobby. Robert Duvall har också varit en stark anhängare och medlem av det republikanska partiet, deltog i invigningen av George W. Bush, och kastar hans stöd under 2007, till föga nytta, bakom Rudy Giuliani i hans försök till republikanernas presidentkandidat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.