Vem är Pearl Bailey?

Som en av de mest älskade siffror om den amerikanska stadium, skärm och konsertsal, erbjöd Pearl Bailey underhållning till personer i alla åldrar och bakgrunder under en lång och lysande karriär. Här är lite bakgrund om Pearl Mae Bailey, och effekterna hon gjorde under sitt liv.

Född 1918, växte Pearl Bailey upp i förorten Virginia. Som dotter till en minister, sjöng Bailey i kyrkans körer och på lokala evenemang. Hon kom senare att påpeka att det stöd hon fått under sina tidiga år bidragit till att fokus i hennes livsverk väldigt lätt att upptäcka. Början som en vaudeville-artist och så småningom hitta stadig spelningar på nattklubbar, visade Pearl Bailey snabbt att hennes talang var en bred som hennes leende.

Av 1946, hade hon debuterade på Broadway, som förekommer i St Louis Woman. Sex år senare gjorde hon en tio sång hit med en låt med titeln "Takes Two snart att dansa tango. " Den filmstudior krävde, och Pearl Bailey accepterat rollen som Frankie i filmversionen av Carmen Jones 1954. Längs vägen, visar det nya mediet TV erbjuds Bailey möjlighet att introducera sig till publik över hela USA, med täta framträdanden på tv sort av dagen. På drygt ett decennium hade Pearl Bailey etablerat sig som en stjärna i varje underhållning medium hon valde att engagera sig. Den decenniet av 1960-talet såg Pearl Bailey fortsatta undersökningar av register, scen och film och TV. Den växande genre för tv-shower prata var idealisk för den gnistrande personlighet Bailey, och hon blev snabbt en favorit gäst hos många av de Late Show natten prata värdar. Fans som deltog hennes konserter var betagen av den varma intima atmosfär som Bailey kunde skapa även när folkmassan numrerade i tusental. Tillbaka på Broadway, var Bailey en viktig del av en helt svart produktion av Hello Dolly 1968, för vilken hon vann en eftertraktade Tony Award.

Under 1970 lade Bailey röst över arbetet till sin lista med resultat. Ge röster i sådana animering ansträngningar Tubby tuban och Micke och Molle , var hennes omisskännliga röst ofta ingår i lottningen till vuxna och barn som sökt sig till filmen hus att se vilka funktioner. Hon fortsatte att framträda som en gäst på pratshower, men utökade sin närvaro på tv för att härbärgera sin egen serie för en kort tid. Pearl Bailey var också officiellt utsetts till "Ambassador of Love" i USA 1970, då president Richard M. Nixon. Utnämningen var ett erkännande av den lugna men konsekvent humanitära arbete som utförts av den amerikanska skådespelerskan genom åren.

Under senare år gick Pearl Bailey till högskola och erhöll en kandidatexamen i teologi vid Georgetown University 1985. Innan decenniet slutade belönades Bailey Presidential Medal of Freedom, och hedrades av hennes kollegor på Broadway med en speciell middag och program år 1989.

Efter en livstid av arbete som klassificerats Pearl Bailey som en premiär amerikansk sångerska, skådespelerska, och scen performer, passerade Pearl Bailey bort stilla den 17 augusti 1990. Den stora hjärta som alltid hade tid för så gott som alla hade äntligen gett ut. Till denna dag, fans och vänner till Pearl Bailey omhuldar fortfarande hennes kropp i arbete och värme och stil hon förde i varje aspekt av hennes liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.