Vem är Paul Cezanne?

Paul Cezanne är känd som en av de mest talangfulla Post-impressionistiska konstnärer. Medan Impressionism fokus på ljus och färg, Post-impressionismen ville ha mer djup i sin konst med mycket mer koncentration på form. Paul Cézanne var också avgörande i konsten rörelser som kubismen och han påverkade Pablo Picasso.

Paul Cezanne arbete funktioner ett innovativt sätt att återge karaktär, färg och form med hjälp av en ordnad metod för konstnärlig ansökan. Hans tillvägagångssätt inspirerade Kubisterna och skäregg konstnärer. Cezanne sa att "Allt i naturen tar sin form från sfären, konen och cylindern" och kubismen bygger på dessa principer i form. Pablo Picasso, tillsammans med Georges Braque, var en ledare i den kubistiska modern konst rörelse.

The Post-impressionistiska konstnärer experimenterade med mening utanför precis vad ytan av målningen representerade, men påverkades fortfarande av Impressionism användning av ljus för att lägga dimension till objekt. Paul Cézanne och andra post-impressionismen experimenterade med ljusare färger och skarpare kanter än den impressionistiska verk hade visat. Cezanne anses vara en mästare på att skapa formulär med färg i både plan och penseldrag. , född 19 januari 1839 i Aix-en-Provence, Frankrike, var Paul Cezanne bankman son och växte upp i en omgivning av rikedom . Hans familj ville att han skulle bli advokat och Cezanne gjorde studera juridik och samtidigt studera konst. Så småningom, dock gav han upp rätt för konst och gick till Academie Suisse i Paris för att lära sig allt han kunde och utveckla sin talang. Paul Cézanne tidiga konstnärliga influenser ingår verk av Claude Monet och Gustave Courbet. Det var Courbet som inspirerade Cézannes lager på lager av färg på sina tavlor med hjälp av en palett kniv. I mitten av 1870 Paul Cezanne skapat färg och form med kontrollerad penseldrag att lägga till utseende av fullkomlighet och dimension till objekt. Hans stilleben målningar gick utöver fånga ljuset i rent impressionistisk sätt. Till exempel i Stilleben med äpplen och en gryta med gullvivor , använder han många subtila nyanser av färg att lägga forma till de former av frukt och blommor. I början av 1880-talet började Paul Cezanne måla landskap i Provence. Hans verk av hus och båtar som används plan av färg för att skapa djup. Han gifte sig 1886 och fick en son, Paul Cezanne, Jr

Cézannes 1890 av fem målningar, kortspelarna , funktioner siffror provencalska bönder spelkort. Verken är mycket hyllad för sin subtila variationer i färg att skapa realistiska mänskliga former. Den 22 oktober 1906, Paul Cézanne dog av lunginflammation och komplikationer av diabetes i hans födelsestad Aix-en-Provence.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.