Vem är Nostradamus?

Nostradamus var en fransk siare bor i det 16th århundradet. Hans förutsägelser om framtiden är några av de mest kända i historien, och fortsätter att åtnjuta stor popularitet för den aktuella dagen. Med undantag av bibliska profeter, hans visioner är det överlägset mest kända av de många siare som har funnits under de senaste århundradena.

föddes Nostradamus Michel de Nostredame i början av det 16th århundradet , till en notarie och säd återförsäljare. I början av sin vuxna år, praktiserade Nostradamus som en apotekare. Han studerade medicinsk skola för en period, men utvisades när hans förflutna som en apotekare upptäcktes. Närmaste åren av sitt liv tillbringade han slåss pesten i Frankrike och Italien.

I hans sena fyrtioårsåldern, ändrad Michel de Nostredame sitt namn till det latinska Nostradamus, och började publicera ockulta skrifter. Han började skriva årligen almanackor, som innehöll bland dem tusentals profetior. Dessa almanackor började göra riktigt bra kommersiellt, och deras framgångar väcker många framstående personer att begära individuell astrologiska konsultationer från Nostradamus.

Nostradamus var inte särskilt mycket av en astrolog, dock, och diagram han beredd genomgående är översållad med enkla faktafel. Generellt han begärde hans klienter försörja sina egna astrologiska diagram för honom att tolka. Framgången av hans almanackor och privata samråd ledde Nostradamus att genomföra en mer ambitiöst projekt, i form av en massiv bok profetiska quatrains förblir som är det arbete som han är mest känd.

Vid den tiden ansågs varken astrologi eller profetia kättersk metoder och Nostradamus faktiskt hade en relativt positiv relation till kyrkan. Ändå var han alltid på sin vakt mot anstiftan vrede inkvisitionen, i synnerhet när hans profetior börjat locka till sig uppmärksamhet. Trots att han var tydligt att han använde ingen magi för att göra hans profetior, folk ändå började anklaga honom för att vara i förbund med djävulen för att tala om framtiden. Som ett sätt att hantera detta, förvrängd Nostradamus hans profetior något. Majoriteten av profetian finns i hans stora samlingen finns i form av quatrains, ofta med hjälp av ordlekar och olika klassiska språk för att dölja sina betydelser. Detta möjliggör dessutom ett antal tolkningar som kommer att placeras på varje fyrrading, bidrar till att de som vill finna sanningen i dem kan matcha dem till faktiska händelser när de inträffar.

Nostradamus drog mycket på bibliska anspelningar och profetior göra sina egna förutsägelser om framtiden. Samt lagt till en viss tyngd åt sitt författarskap, här hjälpte också stödja sina påståenden att ett insikter guidade andligt, snarare än att vara djävulens verk. Många av Nostradamus profetior referens händelser i Gamla och Nya testamentet, och utnyttja de karaktärer från bibeln också. hela hans arbete, avvisade Nostradamus etiketten "profeten" anser att i reserven för den bibliska profeter som han uppfattas som verkligen inspirerad av en direkt förbindelse med Gud. Hans verk han presenterade istället som rationalism, titta på planeternas Linjeföring i historien, och korrelera framtida händelser med händelser som inträffat tidigare. Till skillnad från många andra historiska profeter, varav många i kyrkan anses vara kättersk, Nostradamus aldrig påstått att använda särskilda former av trans eller mystik att göra sitt arbete, utan snarare framställde det som en övning i själen, lika i form och funktion till andra naturvetenskap av ålder.

Nostradamus dog av gikt i 1566, vid 62, efter förmodat förutsäga sin egen död till hans sekreterare som kvällen innan. Hans verk fortsatte att vara ganska populär under en tid efter hans död, med majoriteten av de profetior publiceras tillsammans 1568. Även om de flesta av hans andra verk, såsom Almanacker som ledde till hans berömmelse under sin livstid, eller Orus Apollo , snart föll i glömska, såg de profetior sig ett massivt uppsving i kölvattnet av 19. talets ockulta renässans. Profetior av Nostradamus fortsätta att tillämpas på världens stora händelser, och kommer sannolikt att fortsätta att tillämpas på händelser långt in i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.