Vem är Neil Gaiman?

Neil Gaiman, född 10 november 1960, är en multi-tilldelas författare med en mycket betydande kultstatus. Han är född i Porchester, England, regerar han nu över hela världen av fantasy fiction från sitt hem i delstaten Minnesota, USA. Han är gift med Mary McGrath och har tre barn-två döttrar, Holly och Maddy, och en son, Mike. Han skriver också en regelbundet uppdaterad blogg som är mycket populär med sin legion av fans.

Neil Gaiman första nådde geek gud status med hans återval inbillar av en mindre DC Comics hero, The Sandman. Hans rekonstruktion av praktiskt taget okända tecken i Morpheus, en komplex gud dröm nu avgudad av en uppsjö av fanatiker, har resulterat i ett av de mest sofistikerade och tankeväckande verk Serieåret historia. Hans strävan samlat småningom honom World Fantasy Award, det enda som ges till en serietidning.

Från serier gick Neil Gaiman på att erövra världen av skönlitteratur, mest i fantasygenren. De flesta av hans böcker, både romaner och korta antologier historia, har fått fläckar i bestseller listor. Titlar omfatta American Gods, Good Omens, skrivet med Terry Pratchett, Neverwhere, även en TV-serie, och Anansi Boys . Han är för närvarande skriver vad han kallar "Graveyard Book", som han säger handlar om en ung föräldralös som tas upp av levande döda på en kyrkogård. inte nöjd med att vila på hans litterära lagrar, är Neil Gaiman också vända handen att filma. Efter år av spekulationer, kommer några av hans verk nu ses på den stora skärmen. Han beskrivs som tillverkaren av filmiska anpassning av Stardust, en saga som han skrev 1998 som, åtminstone delvis, i det viktorianska England. Berättelsen följer äventyren med en pojke som kommer in i en magisk värld för att hämta en fallen stjärna som visar sig vara en kvinna. De filmstjärnor Michelle Pfeifer, Claire Danes och Robert De Niro. Han skrev också manus till Beowulf , som räknas Anthony Hopkins, Angelina Jolie och John Malkovich i gjutjärn.

Neil Gaiman är också i samtal att lansera sin regidebut med Death: The High Cost of Living , en grafisk roman han skrev tidigare i sin karriär. Guillermo del Torro har skrivit på för att vara exekutiv producent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.