Vem är Natalie Wood?

Natalie Wood (1938-1981) var en Hollywood-skådespelare, mest känd för sina roller i Miracle on 34th Street (1947) och Rebel Without a Cause (1955) . Natalie Wood har beskrivits som en av de mest fängslande av Hollywood Starlets, vid ett tillfälle tjäna så mycket i biljettbokningen som Rita Hayworth, en annan Starlet som var hennes samtida. Natalie Wood var en slående kvinna, med frodiga mörkt hår och glödande ögon, som levde ett stormigt liv fyllt av kärlekshistorier, dricka och ett hektiskt produktion schema, som många skådespelare under den gyllene eran under 1940 och 1950.

föddes Natalie Wood Natalia Nikolajevna Zacharenkos i San Francisco, Kalifornien, till ryska immigranter som talade minimal engelska. När hon fortfarande var ett barn, flyttade familjen till Santa Rosa, Kalifornien, där hennes mor företagsamma lägga Natalie fram till en roll i Happy Land (1943), där de unga Natalie dök upp i lite del som ett gråtande barn som förlorar sin glasskula. Därefter flyttade familjen till Hollywood i ett försök att föra Natalie film karriär, som tog fart under 1947 med Miracle on 34th Street , en film som sedermera blivit en amerikansk klassiker.

Natalie Wood medverkat i nästan 20 filmer följande Miracle on 34th Street , tjänar ett rykte som ett fantastiskt barnskådespelare. Upptagningen schema var mycket hård mot henne, eftersom hon hade små möjligheter att interagera med andra barn i hennes ålder och upplevde ett kraftigt stört utbildning. Natalie Wood mognat tidigt, med frågor med mycket äldre män från späd ålder av 16.

1955 Natalie Wood blev en Hollywood superstar i motsatt James Dean i Rebel Without a Cause som den upproriska Judy. Under åren att följa, hon spelade Maria i West Side Story (1961), Angie i Love med korrekt Stranger (1963) och Alva i denna fastighet är dömd (1966). Hennes senare filmer inte fungerar lika bra i biljettbokningen, och Natalie Wood tog lite tid och utveckla sitt eget liv 1966, återvände 1969 med Bob Carol Ted Alice . Efter denna period gjorde hon inte göra nästan lika många filmer. Hennes sista film var Brainstorm , släpptes 1983, två år efter hennes död.

Natalie Wood först gifte sig 1957, vid 19 års ålder. Hennes man, Robert Wagner, var slagen med henne en dag arrangerade som ett PR-trick av filmbolagen. De två var gifta fram till 1962, när Natalie Wood ansökte om skilsmässa efter oförsiktighet på Wagners del. Natalie Wood förklarade för pressen att "Alla söker efter lycka. Jag antar att jag inte har hittat det ännu. "Natalie Wood skrev senare att hon kände sig plågad av sitt äktenskap, som hon gjorde vid alltför låg ålder, och att hon kämpade med sociala förväntningar som sätter på henne.

Natalie Wood hade ett antal frågor efter detta, inklusive en med Warren Beatty och hamnade gifta om sig 1969 till Richard Gregson, en brittisk film producent. De två hade ett barn, Natasha, 1970. De skilde mindre än ett år senare, när ved upptäckte att Gregson hade en affär med sin sekreterare. Robert Wagner återkom i hennes liv runt denna tid, och de två gifte om sig år 1972 ombord på sin yacht.

Endast nio år senare dog Natalie Wood under mystiska omständigheter utanför Catalina Island i Kalifornien. Även coronern hävdade att hon drunknat efter att ha fallit överbord medan berusad, antydningar har gjorts om Wagner och Christopher Walken, som båda var ombord på den tiden. Några har föreslagit att trä och Walken hade en affär, och att en berusad argument kan ha kulminerat i hennes död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.