Vem är Marlee Matlin?

Marlee Matlin är en Oscar och Golden Globe Aware vinnande skådespelerska som är unik och särskiljande på många sätt. En självklar sak vore att påpeka att hon är döv, och detta är sant. Hon förlorade de flesta av hennes hörsel bara blyg för hennes andra födelsedag 1967. Men det finns så mycket mer att Matlin, trots att hon har varit en outtröttlig förespråkare för hörselskadade, gör det bara upp en del av hennes berättelse.

Matlin mycket tidigt närt en kärlek till skådespeleri och hörsel njurfunktion inte stoppa henne från att rollen som Dorothy i en pjäs produktion av The Wizard of Oz när hon var sju år gammal. Fast hon fortsatte i egenskap av ett barn, i en teater grupp i sin hemstat Illinois, hennes intressen i straffrättsliga hade hon studerat ämnet kort vid Harper högskolan efter examen. Hennes båda feber hade aldrig slocknat dock, vilket visade sig vara en slumpartad sak för Marlee Matlin. Samtidigt som vi agerar i den mycket firade spela Bortom Gud , valdes hon att upprepa rollen i en filmatisering, som släpptes 1986.

Matlin prestanda träffade lysande recensioner, och hon snabbt bröt gränser i filmvärlden, blir en av de få aktörer som har vunnit Academy Awards för en debut. Barn lett till andra filmer, bland dem Walker , Hear No Evil , och 2005 What the Bleep Do We Know .

Marlee Matlin har också medverkat i många TV-serier inklusive: Seinfeld , Småstadsliv , Spin City , ER , Practice , The West Wing , Desperate Housewives , My Name is Earl och The L Word . Hon har medverkat i många gjorda för TV-filmer och publicerat tre böcker: Deaf Child Crossing , Nobody's Perfect och Leading Ladies. När Marlee Matlin filmade Walker 1988 var hon på plats i Nicaragua. Hon bestämde sig för att besöka barn som lever där, både döva och hörsel, och aktivism för barn och andra behövande, snart matchade hennes passion för båda. Hon har tagit upp ett antal värdig orsaker, inklusive lobbyverksamhet för att få allt större nätverk erbjuder bildtexterna till tittarna, arbetar för att stoppa spridningen av aids genom deltagande i flera framträdande aids stiftelser, och deltar i många stiftelser som syftar till att skydda barnen. Det är förvånande att detta mångsidigt skådespelerskor kärlek till barn har inspirerat henne till att ha sin egen. Hon är mamma till fyra barn, två söner och två döttrar, den yngsta född 2003. Hon gifte sig med make, Kevin Grandalski 1993. En bit av struntsaker som följer Marlee Matlin är att hennes bröllop ägde rum i Fonzie's (Henry Winkler s) bakgård.

Matlin s båda kan vara antingen talat eller på teckenspråk, och Hon använder ofta en kombination av båda. Även hennes arbete kan bara tolkas som försvaret av personer med hörselnedsättning, den går mycket längre än så. Hennes roller har varierat, och det faktum att hon är döv kan vara nyckeln, eller helt oviktigt. Som skådespelerska hennes dramatiska utbud är stort och hon fortsätter att glädja publiken med sitt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.