Vem är Laurel Burch?

Colorful katter, infödda amerikanska inspirerade hästar och fåglar från tropiska till enkla duvan att framkalla minnen av Laurel Burch, en aktad konstnär, metallarbetare och smycken som via sina mönster blomstrade, särskilt under 1980-talet, och återigen har blivit populära 2000-talet. Laurel Burch, född Laurel Anne Harte, var en Kalifornien infödda 1945. Ett tidigt äktenskap 1964, och en skilsmässa strax därefter, inspirerade självlärd konstnär, då en ensamstående mamma med två små barn, för att börja göra smycken för att försöka stödja hennes familj.

Med två barn och inga pengar, var Laurel Burch 20 år gammal, försöker överleva på välfärden. Hennes tidigare försök med att ge till sin familj resulterade i ett snatteri avgift för att ta del kött från en livsmedelsbutik att föda sin son mer protein. Genom dessa magra år, även om hon snabbt hittat en talang för att göra smycken, och började sälja sitt arbete i Haight Ashbury distriktet i San Francisco, Kalifornien, där hon bodde. Hålla ner ett normalt jobb och ta hand om två små barn var särskilt svårt för Burch, eftersom hon led av en sjukdom, osteopetros, som gjorde att hon kronisk smärta och över hundra enskilda benbrott under sin livstid.

Business dög av 1971 Laurel Burch att resa till Kina där hon utvecklade ett intresse för cloisonné, en typ av forntida metallslöjd form som innefattar applicering på metall med glas baserad färg och skjuta på det resultat som skapade en emalj Slutför för metallbearbetning. Burch målade först, och sedan använde många av hennes målningar som mönster för örhängen, pins och andra smycken, och fann en entusiastisk supporter i Shashi Singapuri, en välkänd ostindisk näringsidkare, som först hade fört henne konstverk till uppmärksamhet kinesiska. senare bildade Laurel Burch eget företag 1979, Laurel Burch Incorporated. Burch arbete fått mycket beröm som unika smycken som inte bygger på trender. Hennes vinst växte när företaget växte och hennes smycken fått fler varsel, och hon tydligt delade en del av vinsten med organisationer som humana samhällen. Hennes arbete expanderat till textilier, accessoarer, och så småningom hon löst henne sällskap i mitten av 90-talet och är licensierat hennes mönster till ett antal olika företag.

Även Burch's arbete var mycket att känna igen och hon beröm för hennes konst, hennes liv var komplicerat och tufft ibland. Ett andra äktenskap slutade i skilsmässa, men hon var lyckligt gift för tredje man, Rick Sara, vid tidpunkten för sin död 2007. Hennes död orsakades av komplikationer av sin sjukdom, men hon verkligen satt sin prägel på konst och smycken världen. Speciellt med många av hennes mönster licensieras, kan konsumenter njuta av igen samla hennes vackra arbete på koppar, smycken, väskor, skjortor och halsdukar, och det är sannolikt dessa mönster kommer länge hedra hennes minne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.