Vem är Kevin Smith?

Kevin Smith är en mycket avgudade, eller mycket föraktade, Independent regissör, producent, författare och skådespelare, vars filmer ofta till en hel del kontroverser. Han är känd för att vara öppen till den punkt i vulgaritet och svordomar i hans uttryckt åsikter, men vissa av hans arbete är mycket betydelsefullt i sitt ganska skev version av moderna Amerika, vad han kallar för sitt "Visa Askewniverse", en fiktiv ort många av hans karaktärer befolkar.

Kevin Smith är mest känd för sina filmer Clerks , Jay och Silent Bob -serien, Chasing Amy , och för den prisade och påtalat film Dogma , som verkar för att spelas ungefär en gång i veckan på den amerikanska tv-stationen, Comedy Network. Filmen är betydligt förändrats i tv airings eftersom det saknar de extrema svordomar i uncut version.

Kevin Smith är också en ganska ung regissör, född 1970 i New Jersey. Praktiskt taget alla hans filmer äga rum i New Jersey. Hans första film Clerks , producerades under 1994, och blev skjuten i närbutik där Kevin Smith arbetat. Han var tvungen att skjuta film efter ÖPPETTIDER. Clerks är anmärkningsvärt av flera skäl. Det var den första filmen att samla en NC-17 rating för svordomar, men senare blev filmen nedgraderas till en R-rating. Filmbudgeten var under $ 30. 000 (USD). Det infördes också världen till karaktärerna av Jay och Silent Bob. Silent Bob spelas av Kevin Smith och den är betydelsefull för att han aldrig talar.

Clerks väckte Kevin Smith mycket bland kritiker och senare gick vidare till brutto över 3 miljoner USD. Det har gjort ännu mer i DVD-försäljning och uthyrning. Filmen hade premiär i Cannes och belönades både Award of Youth och Mercedes Benz Award. På Sundance, vann Kevin Smith på Filmmaker's Trophy för filmen. Clerks var även nominerad för tre Independent Spirit Awards.

Mallrats är en annan Kevin Smith bidrag till hans uppfattning Askewniverse, featuring Jay och Silent Bob, Jeremy London , Shannen Doherty och Ben Affleck. Filmen panorerades av kritiker, men har en kultstatus. I 1997 års film, Chasing Amy var en mycket större kommersiell och kritisk framgång, med en intressant intrig. Huvudpersonen blir förälskad i en lesbisk, som han uppenbarligen inte kan nå. Filmen är återigen karakteristiskt profana men som inte förringa tittare från att se det, och den tjänat 1998 Independent Spirit Award för bästa manus. Filmen också dragen korta framträdanden av Jay och Silent Bob.

1999 Dogma , som många anser det finaste komiska film av Kevin Smith, fick både bifall och kontroverser. Den katolska kyrkan uppmanade katoliker att inte se filmen för dess vördnadsfull och vissa anser kränkande ta på religion. Andra njöt verkligen den filmen, med särskilt goda resultat av Ben Affleck och Matt Damon, liksom traditionella framträdanden av Jay och Silent Bob.

Dogma Egenskaper någon annan anmärkningsvärd rösterna medlemmar särskilt Selma Hayek, Chris Rock, och Alan Richman. Kevin Smith och andra producenter av filmen fått flera trovärdiga dödshot som följd, och det är ryktet att Weinsteins släppte sin produktion roller i filmen på grund av hoten. Trots negativa belackare filmen haft kommersiell framgång och nominerades till flera Independent Spirit Awards.

Jersey Girl , em som släpptes 2004, var vaska, men många hade det som en "vänligare, mjukare," Kevin Smith film. Han hade nyligen gift sig och bli pappa, och han hänvisar till filmen som hans "faderskap film. "Det är ett avsteg från Askewniverse filmer även om det sker i New Jersey. Däremot kommer de som älskar påhitt Kevin Smith inte längre behöva vänta på en återgång till hans mer traditionell stil som filmen Clerks II premiär under 2006.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.