Vem är Joss Whedon?

Joss Whedon är välkänd författare av film-och tv-serien "Buffy The Vampire Slayer", och kultklassiker serien "Firefly", inspirerande filmen "Serenity". Han kättade serien "Angel" och har Produktioner för film, "Titan AE", "X-Men", "Alien Resurrection" och "Toy Story. " Dessutom har Joss Whedon författade ett antal X-Men serietidningar och utvecklar för närvarande en komisk Boken bygger på "Serenity. "

Joss Whedon är ett barn av TV-branschen. Hans far arbetade som författare till "The Electric Company" och för "The Golden Girls. "Hans farfar skrev för" The Donna Reed Show. "Även med dessa inspirationer, Whedon inledande försök att manusförfattning visade sig inte en omedelbar succé.

Joss Whedon inte uppvisade mycket lovande i sin första film" Buffy The Vampire Slayer. "Även om filmen nu har en bas kult fan, är det främst fått genom allt om det uppvisar låg produktion värden, otroligt dialog, och fasansfulla agerar. Joss Whedon fick beröm av vissa kritiker för att göra en film som var avsiktligt hemskt, till den grad av humor. Till och med filmens begränsad framgång, var Whedon kunna skapa och marknadsföra en serie utveckla Buffy karaktär. Till skillnad från filmen, var serien genast hyllas som något alldeles speciellt och unikt.

Med Sarah Michelle Gellar som Buffy, en tonåring med en helig plikt att döda vampyrer och demoner, Joss Whedon utforskade begrepp bekant för alla tonåringar, problem med dating, nyfikenhet på sex, popularitet, akademisk framgång och misslyckande och tonåring förhållande till hans eller hennes familj. Demonerna som Buffy uppstått och besegrade förknippades metaforiskt med det huvudsakliga teman avsnittet. Dialogen var kvick och snabb, snabbt binda in referenser till populärkultur och ofta något lite realistisk, med överraskande roliga resultat. "Buffy" drog så stort intresse att det vetenskapliga samfundet haft flera konventioner för att visa upp handlingar på dess tematiska element. Joss Whedon hyllades för sin existentialistiska och feministiska teman. Hans förmåga att fatta svåra ämnen som homosexualitet och gör dem tilltalande för en bred publik insåg också. Den "Buffy"-serien pågick under fem år på WB Network innan övergången till UPN nätet för sina två senaste åren. En episod Joss Whedon boxar, nominerades "Hush," för en Emmy för att skriva under 2000. Avsnittet innehåller begränsad dialog som demoner stjäla röster av alla i Buffy's Town, Sunnydale. Många anser att "Hush" och "Once More With Feeling", en musikalisk episod, som två av de bästa avsnitten i sju år serie. Den "Buffy"-serien gav upphov till "Angel"-serien, utforska liknande tematiska element men med en titel manlig karaktär, spelade ruvande vampyr med en själ, och Buffy är sann kärlek, att verkan av David Boreanaz. När "Buffy" gjorde hoppa till UPN, "Angel" stannade kvar på WB Network och mycket av det synkrona skriftligen Joss Whedon försvann eftersom det fanns få crossover episoder.

Med "Buffy" slutade 2003, och WB avbryta "Angel" 2004, Joss Whedon utvecklats serien "Firefly" för Fox Network. "Firefly" varade inte en säsong, men kom i åtnjutande av en särskild fans. Fox kritiserades för att visa episoder ur fas, vilket bidrar till seriens tidiga bortgång. Västra stil sci-fi serien övertygade Joss Whedon att avsluta historien i filmen "Serenity. "Trots förväntningar på misslyckande, hade" Serenity, "framgång biljettintäkterna, och förbättrad försäljning av serien DVD. De flesta kritiker, däribland Roger Ebert och Richard Roeper, som gav filmen deras välkända "tummen upp" betyg, prisade det. Joss Whedon erkände också att göra vad som ansågs omöjligt: att ta en misslyckad serie och skapa en träff film från den.

Joss Whedon har för närvarande två filmverk på gång, "Wonder Woman" och "Goners," med preliminärt release datum under 2007. Whedon fans förutse mycket både verk, med särskilt stort intresse för "Wonder Woman", som utvecklas på liknande sätt som "Buffy"-serien av featuring en speciell kvinna med en skyldighet att skydda de oskyldiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.