Vem är John Waters?

Som bekant närvaro i världen av amerikanska film, John Waters känd för sin förmåga att producera esoteriska verk som fångar fantasin hos många fans över hela landet. Lätt igen på grund av hans lätt ram och varumärke blyertspenna tunn mustasch, vatten har kraften bakom det medför ett antal eklektiska artister uppmärksammas av mainstream teater publik, samt producera ett antal verk som anses vara hög konst filmer med bestående överklagandet.

Born John Samuel Waters, Jr den 22 april 1946, började Waters hans intresse för teatern och utför vid en tidig ålder. Hans första arbete var att iscensätta marionett visar att var löst baserad på den populära kasperteater , men ingår en mycket mer offensiv hållning. Vatten visade också ett intresse av filmer som tenderade att vara föregångare i både filma teknik och innehåll. Begåvad med sin första 8mm kamera på sin sextonde födelsedag, det var inget tvivel om att John Waters skulle bli filmare.

Entering New York University under de turbulenta decenniet av 1960-talet, John Waters blev snabbt en del av en folkmassa som ägnas åt utvecklingen av konst, bland annat filmer, pjäser, och konstutställningar. I januari 1966, vatten och en grupp vänner utvisades från universitetet efter att ha fångats röka marijuana. Oberörd, som vatten upp butiken i Baltimore Maryland och började arbetet med att sammanställa en förteckning över eklektisk artister som verkar i hans film produktioner. En av de viktigaste konstnärer i deltagarlistan var Glenn Milstead, som senare skulle bli känd som Divine. Andra viktiga aktörer som började sin karriär med vatten som innehåller så kända underjordiska kändisar som Mink Stole, Mary Vivian Pearce, och Edith Massey.

För resten av decenniet och långt in på sjuttiotalet, John Waters resulterade i ett antal fristående filmer som distribueras av New Line Cinema. Under denna period började Waters att få nationell uppmärksamhet som kungen av Transgressive kult filmer. Bland några av hans mest kända verk är filmerna Hairspray och polyester, som båda tjänstgjort som fordon för gudomlig och ingår mainstream artister som Sonny Bono, Deborah Harry och Tab Hunter i kastar.

Under årens lopp har John Waters har också arbetat som skådespelare, författare, bildkonstnär, och en personlighet. Cameo medverkat i många filmer, liksom framträdanden i dokumentärer och TV-program har bidragit till att göra Waters hög synlig kändis. Även känd som en konstsamlare med ett brett spektrum av intressen i stilar och skolor, Vatten fortsätter att producera arbeten som är i framkant och kontroversiella, och samtidigt bibehålla en närvaro på den reguljära nöjesbranschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.