Vem är Jerry Seinfeld?

Jerry Seinfeld är en komiker, författare och skådespelare, född Jerome Seinfeld den 29 april 1954 i Brooklyn, New York. Jerry Seinfeld in show business som en stand-up comic. Han blev senare känd för huvudrollen i och co-writing hans hit situation comedy, Seinfeld. När Jerry Seinfeld växte upp, hade hans far, Kalman, egen skylt-verksamhet kallad Seinfeld Signs. Jerry Seinfeld mor, Betty, gjorde skräddarsy arbeta hemifrån, vilket kan ge familjens inkomst. Han har en syster, Carolyn. Familjen flyttade från Brooklyn, New York till Massapequa, Long Island när barnen var små.

Seinfeld gick till Oswego College och sedan drottning College i New York. Han gjorde några stand-up comedy på college och efter examen, han försökte en rutin på Catch a Rising Star Comedy Club i New York 1976. Han framträdde i New York comedy klubbar liksom orter i Catskill och hade en plats på Rodney Dangerfield från 1976 Home Box Office (HBO) speciell.

Efter Seinfeld visades på det populära programmet The Tonight Show med Johnny Carson maj 1981 vid 27 års ålder började hans komedi klättra. Jerry Seinfeld hade en återkommande roll på 1979 situationskomedi, Benson. Han avskedades plötsligt och beslöt att han bara skulle göra en tv-show om han hade ett större engagemang i det.

NBC bad Seinfeld och Larry David, en komisk och vän Jerry's, för att skapa den situation comedy The Seinfeld Chronicles 1989. Namnet på showen ändrades senare till Seinfeld och andra förändringar gjordes som ett första försök var det inte alltför bra i betyg. Tillägget av en kvinnlig karaktär, Elaine, spelad av Julia Louis-Dreyfus, som Seinfeld's ex-flickvän och nu vän, hjälpte till att göra föreställningen till en framgång.

Seinfeld blev en stor hit med en stor skara fans. Jerry Seinfeld och Larry David fick berömmelse för att skriva vad som sades av vissa vara en "show om ingenting. " Seinfeld är en show om detaljerna i livet snarare än de stora ögonblicken. Episoder kretsar kring triviala frågor som om det är okej att ge en gåva som du fått från någon som gåva till någon annan, en praxis Jerry Seinfeld termer "re-Gifting. " På det språk som Seinfeld, om någon gör det, han eller hon är en "re-gifter. "Om en person talar mycket tyst, är de en" låg pratmakare. "

Den tv-show Seinfeld sprang nio säsonger. Jerry Seinfeld gifte Jessica Sklar under 1999 och de hade tre barn. Seinfeld köpte Billy Joel hus i Hamptons för 32 miljoner US-dollar (USD) under 2000. Hans syster, Carolyn Liebling, fortsätter att vara hans manager.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.