Vem är Herman Miller?

Herman Miller Inc. är ett världsomspännande möbelföretaget med huvudkontor i Zeeland, Michigan. Med försäljning filialer och andra organ på alla världens kontinenter, har företaget koncentrerat sin tillverkning i USA, Kina, Italien och Förenade kungariket. Bolaget är involverat i varje steg av konstruktion, tillverkning och distribution av sina möbler, kontorsutrustning och hemtextilier. Det är också för skydd av rättigheter för de anställda och har fått beröm för sitt arbete inom Labor Relations.

1923, Herman Miller och hans son-in-law, DJ Pressa köpte Michigan baserade "The Star möbelföretaget. " I ett tidigt skede att företaget koncentrerade sig på traditionella heminredning, men skulle det bli annorlunda i början av 1930-talet då Pressa insåg att en förändring var efterlyst och en mer nutida kant behövdes om bolaget skulle behålla sin konkurrenskraft inom möbel markör . Och även om det bär hans namn, överlät Herman Miller makten till sin framsynta son-in-law Pressa, som var att leda bolaget under de följande decennierna. Det var Tryck en av de första möbeltillverkarna att skapa relationer med noterade designers av sin tid, driftsättning innovativa möbler från den lik av Charles och Ray Eames, Gilbert Rohde, George Nelson, Alexander Girard, och Isamu Noguchi. Av 1950-talet, innebar detta engagemang för innovativ design i kombination med ett rykte om utmärkt kvalitet Herman Miller var ett namn erkänd världen över.

1960-talet kom DePree son, Hugo, ta Herman Miller rodret. Gick i sin fars fotspår, underhålls Hugh företagets innovativa livssyn och offentligt avtäcktes år 1964, The Action Office System. Det nya systemet omvandlas amerikanska layouter kontorslokaler och infördes för första gången fristående bänkar och skåp arkivering. Detta innebar att kontorsutrymme kan konfigureras i ad-hoc-arrangemang och inte bara knutet till en statisk konfiguration.

Bolagets flytta börsintroduktion år 1970 var början på vad som skulle bli en period av boom för Herman Miller varumärke. Först 1976 med Ergon stol, designad av Bill Strumpf och gjorde att överensstämma med vetenskapen om ergonomi och sedan 1984 med Equa stol, visade Herman Miller sig vara världsledande inom modern design och i bräschen innovation.

Idag är Herman Miller klassiker från 1940-talet och 50-talet betraktas som samlarobjekt och ett antal bitar har ställts ut på New Yorks Museum of Modern Art, Smithsonian Institution , och Whitney Museum. Idag sysselsätter Herman Miller 6000 människor och vänder över $ 805 miljoner US-dollar per år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.