Vem är Gerald Durrell?

Gerald Durrell, född i Jamshedpur, Indien 1925, var en brittisk biolog, konservativa, författare och utbildare. År 1958 grundade han Durrell Wildlife Conservation Trust och Jersey Zoo på Isle of Jersey, men han är kanske mest älskade för sin stora serie böcker om djur, samla expeditioner och zookeeping. Gerald Durrell är bror till välkända författaren Lawrence Durrell. Han dog 1995 från tjänsten kirurgiska komplikationer i samband med en levertransplantation.

Gerald Durrell tillbringade sin barndom i Indien i vården av en barnflickan. Han var den fjärde och yngste av Durrell barn. 1928, efter faderns död, resten av familjen återvände till Storbritannien, där de bodde fram till 1935, då de flyttade till ön Korfu i Grekland. Gerald Durrell spåra början till hans livslånga fascination och kärlek till djur för sin tid i Grekland, där han samlade och lärde sig om allt som gick, simmade, kröp, eller flög. När kriget bröt ut, flyttade familjen tillbaka till Storbritannien, lämnar Lawrence bakom. Gerald Durrell hade inledningsvis en hel del problem med att hitta ett jobb i London, eftersom han hade varit hemma skolad och hade ingen praktisk erfarenhet. Han befriades från värnplikt av hälsoskäl och arbetade på en gård under kriget.

1945 Gerald Durrell tog en position som en Djurskötaren på Whipsnade Zoo, samtidigt som för positioner på djurlivet samla expeditioner. På grund av hans brist på erfarenhet, han vände ned, och han finansierade sin första samla expedition 1947 självständigt. Han reste till Kamerun, samla en mängd djur som sålts till djurparker över hela Storbritannien.

Durrell gick många djur samlar expeditioner efter att alltid bygger på insamling av hotade och utrotningshotade arter så att de kanske kan sparas i fångenskap. Durrell var känd för att vara en noggrann samlare av prover, att se till att inte alltför samla in och försöker samla friska exemplar som skulle göra klokt i fångenskap. Han matas också sina djur varierande kost av hög kvalitet och försökt att ge dem liv så naturligt som möjligt i fångenskap.

1951, Gerald Durrell gift Jacqueline Sonie Wolfenden, som tillsammans med sin bror Lawrence uppmuntrade honom att börja skriva om sina upplevelser. Börjar med Overloaded Ark (1953), skrev Gerald Durrell ett stort antal böcker om sina djur samla äventyr, och senare om hans zoo. Med hjälp av försäljningen av hans böcker, finansierade han flera expeditioner, och han använde medlen från Overloaded Ark att resa till Paraguay, där han körde in i en statskupp och tvingades att släppa hela sin samling .

År 1956 blev frustrerad Durrell med det sätt på vilket djurparker kördes och reste till Kamerun igen för att samla in djur som han avsåg att göra kärnan i hans eget zoo. Vid sin återkomst, kämpade han för att hitta en plats, och erbjöds slutligen Les Augres gård på Jersey. Han började utrustningsarbetet det som ett zoo, reser till Sydamerika för att samla in ytterligare djur och Jersey Zoo öppnades för allmänheten 1958. År 1963 grundade Durrell Wildlife Preservation Trust, som syftar till att samla in pengar för bevarande.

Gerald Durrell hade många idéer om zookeeping som ansågs radikala vid den tiden och revolutionerade djuret hålla branschen. Han trodde att djurparker, först och främst hade ett ansvar för att bevara utrotningshotade arter genom uppfödning i fångenskap. Djurparker bör inte hålla vanliga arter som var trygga i naturen och bör inte fastställas enbart för underhållning. För detta ändamål, 1978, grundade Durrell ett utbildningscenter för naturvårdare på hans zoo, locka till sig studenter från hela världen. Utbildningen center strävade efter att ge kämpar nationer med en stark kår av animaliskt naturvårdare som kunde etablera djurparker och fångenskap avelsprogram för att bevara sina krympande naturarvet.

Gerald Durrell tog ett stort bidrag till 20th Century bevarande rörelsen, grundade ett antal centra filial bevarande över hela världen, samla in och spara flera utrotningshotade arter, och revolutionera hur djurparkerna tycker om sina samlingar. Han fastställde också och hjälpte till att grunda en rad stiftelser naturvårdstjänster över hela världen, utfärda offentliga överklaganden som mottogs mycket. Hans böcker är oerhört populär, och han skrev en stor och brokig samling självbiografiska, resor, barn-och tekniska böcker, tillsammans med korta berättelser och flera humoristiska romaner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.