Vem är George Soros?

George Soros är en amerikansk investerare, född i Ungern 1930. Han är en av de hundra rikaste människorna i världen, med en nettoförmögenhet på någonstans runt $ 9 miljarder US dollar (USD). Förutom sina investeringar, är George Soros också känd för sin politiska aktivism och välgörenhet, och hans förespråkande av demokrati utomlands.

George Soros bodde i Ungern under sin uppväxt, vilket under den sovjetiska ockupationen i Efter nazisternas kontroll av Ungern. Han flyttade till England 1947 och tog examen från London School of Economics fem år senare. Han fortsatte att arbeta i Singer Friedlander Bank i London.

George Soros så småningom flyttade till Amerika i mitten av 1950-talet, med arbete i New York City med FM Mayer och Wertheim Company. Under denna tid fortsatte han att förfina sina teorier i nationalekonomi, särskilt hans teori om reflexivity på marknader, som i praktiken sa att själva agera för att värdera en marknad påverkar värderingen i antingen en ond eller god cirkel. Under 1960-talet tog han arbete på Arnhold och S. Bleichroeder, stiger till vice ordförande. I slutet av 1960-talet började han investera i en fond som upprättats för honom av företaget, och i slutet av 1960-talet var han kör ett annat fonden.

År 1973 gick han sin egen väg, där upp sitt eget investeringsbolag, som skulle bli Quantum Fund. Hans första mål var att göra $ 500. 000 dollar inom fem år, gav honom möjlighet att bosätta sig i ett liv av filosofera och skriva. Under denna femårsperiod, i stället för $ 500,000 USD han befann sig värd över $ 11 miljarder USD.

George Soros är kanske mest känd för sina verksamheter på marknaderna valutaväxling. Han är ökänd för att vara mannen som "bröt" Bank of England. På Black onsdag 1992, Bank of England hade underlåtit att flyta sin valuta eller att höja sina räntor. En av Soros "partners, Stanley Druckenmiller såg den svaga ställning Detta gjorde att pundet i. George Soros sedan aktiveras på detta genom att sälja kort en enorm pounds, ut över $ 10 miljarder dollar värd. När Bank of England gjorde slutligen devalvera pundet med anledning gjorde George Soros mer än $ 1. 1 miljarder dollar i vinst.

Sedan 1970-talet har George Soros varit inblandad i ett antal av filantropiska projekt över hela världen. Hans mest kända är sannolikt Open Society Institute, som främjar fredlig demokratisering i hela världen. Hans donationer tenderar att uppmärksamma för att vara mycket stora, och man uppskattar att han har gett bort mer än 6 miljarder dollar hittills. Några höjdpunkter är ett löfte om mer än $ 50 miljoner dollar till Jeffrey Sachs initiativ för att sätta stopp för den värsta fattigdomen i Afrika, Millennium Promise, och $ 100 miljoner dollar för Internet-infrastrukturen i Ryssland. George Soros är också känd för sin politiska aktivism under de senaste åren. År 2004 kom han ut benhårt mot president George W. Bush 's omval, donerar mer än 23 miljoner dollar US-dollar till olika grupper försöker besegra Bush.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.