Vem är George Lucas?

George Walton Lucas, föddes Jr den 14 maj 1944 i Modesto, Kalifornien. George Lucas studerade vid University of Southern California, en av de första i landet att ha en avdelning för filmisk konst. Lucas rumskompis på college var Randal Kleiser, som åkte på direkt filmer som Fett och The Blue Lagoon . Tillsammans producerade de en rad shorts för deras college program, inklusive en tidig version av THX 1138 , som var George Lucas första långfilm.

Längs sin karriär, blev George Lucas vänner med flera stora namn inom filmindustrin, som Francis Ford Coppola och Steven Spielberg, i egenskap av producent och specialeffekter samordnare i filmer som Indiana Jones och de fördömdas tempel (1984), Labyrinth (1986), och Landet för längesedan (1988).

George Lucas, är dock mest känd som regissör och författare av Star Wars . Star Wars Episode IV: A New Hope debuterade 1977 med ganska låga förväntningar. Så låga, i själva verket att bolagen kom överens om att ge George Lucas ägande av licensrättigheter för alla Star Wars filmer. Detta visade sig vara en otrolig flytta för Lucas. Enligt tidningen Forbes, George Lucas förmögenhet beräknas till omkring 3,5 miljarder dollar US dollar (USD), som till stor del är en följd av framgången med Star Wars.

Over the senaste åren har George Lucas tog ett steg tillbaka från sin vanliga roll som regissör och är inriktat på produktion av filmer, som ger honom kontroll över de tekniska detaljerna. George Lucas är skaparen av Lucasfilm, som har utvecklat högteknologiska specialeffekter för många filmer, bland annat Terminator 2: Judgment Day och Jurassic Park. den mycket framgångsrika Pixar Animation Studios är också en idé från George Lucas.

George Lucas var gift med stipendiaten USC student Marcia Lou Griffin för 14 år. En lyckad film redaktör i sin egen rätt, vann hon en Oscar för sitt arbete i Star Wars . Griffin har antagit tre döttrar, varav två antogs efter sin skilsmässa 1993.

George Lucas har varit nominerad till fyra Academy Awards (1974 och 1978) och vann ett Irving G. Thalberg Award 1991 och ett Life Achievement Award från American Film Institute 2005.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.