Vem är Fred Rogers?

I det postmoderna ålder Bluetooth ® BlackBerry ®-telefoner, andra Världen datorspel, e-post och direktmeddelanden kommunikation verkar det absurt att en man i en zip-up kofta och sneakers bör vara en av USA: s mest älskade kändisar. Ändå Fred Rogers är en allmänt älskad och respekterad figur. Everyone likes Mister Rogers. Han är allas favorit granne.

Fred Rogers, född 20 mars 1928 i Latrobe, Pennsylvania, var en ordinerad Presbyterian minister. Han hade dock aldrig mycket predika. Hans gåva av ministeriet var som hjälper barn att se sig själva som värdefulla, att konfrontera sin rädsla och oro, i undervisningen glädjen att lära.

Fred Rogers startade i TV med NBC i början av 1950-talet, men började arbeta i offentliga tv 1954 efter beslut reklamfilmer undergrävde utbildning och vårdar värdet av nätverk barnprogram. Hans arbete i Pittsburgh, PA som grunden till hans senare serier. Ett treårigt snåla med Canadian Broadcasting Corporation ledde till en show kallad "MisteRogers" och när han var i stånd att förvärva rättigheterna till hans show, flyttade Fred Rogers tillbaka till WQED i Pittsburgh och "Mister Rogers 'Neighborhood" föddes. Det började vädring nationellt den 19 februari, 1968.

Fred Rogers ville nå barn på ett annat sätt än de flesta tv-program gjorde. Han ville lära dem om deras värld, och om sig själva. Hans ansträngningar sprang 998 episoder, de längsta PBS program någonsin. Hans program var enkel, mild, konsekvent och effektiv. Barn väntade varje dag för att se honom komma in i hans hus, förvandlas till hans kofta och sneakers och leda dem in i hans värld-deras kvarter. En av Fred Rogers "många talanger var i musik. Han skrev eller co-skrev alla låtar på hans shower, bland annat den välkända "Won't You Be My Neighbor" han sjöng vid öppnandet av varje avsnitt. Nästan alla vuxna som såg hans program kan fortfarande sjunga med den här låten, liksom med många andra.

Fred Rogers förstått att konsekvens är viktigt för barn. De gillar att se samma sak om och om igen. Så hans karaktärer gjorde många av samma saker. Mr McFeely, kurir för snabba leveranser, alltid kom förbi med ett paket för Mister Rogers och Chef Brockett kan räkna med att erbjuda en hälsosam behandling som barn kan göra i sitt eget kök.

Var showen hade ett tema eller lektion Fred Rogers ville lära och ingenstans var dessa lektioner mer uppenbar än i närheten av hyckleri. The Neighborhood Trolley, med sitt piano tema, tog barnen till att mark där kung fredag XIII och hans hustru, drottning Sarah lördag, styrde välvilligt över sina undersåtar. Dessa frågor var också älskade figurer såsom Henrietta Pussycat, X ugglans, Daniel Striped Tiger, Corny och Lady Elaine Fairchild. Rogers gjorde mycket av puppetwork och också gett de flesta figurernas röster. Huruvida medborgarna lärde sig om att dela eller hantering av Lady Elaine och hennes Boomerang (Boomerang! Toomerang! ZOOMERANG! ") De alltid visste att de var vänner och grannar, och att alla var viktigt i deras grannskap.

Fred Rogers ventilerades sin show under 2000 och i processen, blev en favorit, internationellt erkända figur. När han dog 2003 av magcancer, sörjdes han runt om i världen. Hans show har vunnit ett antal utmärkelser för hög kvalitet inom programmering, men Rogers skulle ha sagt att hans största bedrift var att hjälpa barnen lära sig att tycka om sig själva. När allt, tyckte han oss. Han sade även detta i sin sång "Jag gillar dig, bara för att du är du. " Han har aldrig bett oss att ändra vilka vi var.

Fred Rogers har en utställning på Smithsonian, komplett med en av hans cardigans. Hans 80-årsdag firades av hans produktionsbolag ber vänner och sina grannar tv att bära sina favorit tröjor på "Won't You Wear en tröja Day" i hans minne.

"Mister Rogers" sänds fortfarande på PBS varje dag så barnen nu fortfarande kan dra nytta av hans milda, uppriktiga undervisning. Denna skribent klockor fortfarande Fred Rogers vid varje tillfälle och finner mycket att lära av honom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.