Vem är Fred Astaire?

Fred Astaire (1899-1987) var en dansare och artist, mest känd för sin musikaliska framträdanden med Ginger Rogers under 1930-talet. Emellertid var Fred Astaire i en bländande mängd filmer och spelar, bidrar med en enorm samling av verk till filmhistorien. Fred Astaire var en fantastisk dansare och koreograf, liksom en perfektionist, ständigt Questing för förbättrad danssteg och filmer med fokus på vackra, showy prestanda. Fred Astaire medverkade även i ett flertal TV Specials i sina senare år och hedrades av akademien år 1950 för hans betydande bidrag till Hollywood historia.

Fred Astaire var son till österrikiska invandrare till New York City, och han tillbringade sin barndom kommer att dansa i skolan med sin äldre syster Adele, som var en begåvad dansare själv. De två utförs på olika stadier i barndomen, att anta namnet Astaire under första världskriget och gör det ett begrepp längs den östra kusten. Den Astaires dansade i många Broadway tillsammans fram till 1932, när Adele pensionerad.

Hans starka plattform på Broadway gav Fred Astaire en utmärkt känsla av mellanstationer, timing, och rör sig dansa, vilket översätts väl till filmen när han slog upp för Hollywood 1932. Fred Astaire kände att han hade varit utestängd från romantiska roller på Broadway på grund av sitt ständiga framträdanden med sin syster, och han var intresserad av att utöka sin karriär. Han tecknade ett avtal med Radio-Keith-Orpheum (RKO) bilder. År 1933 fick han med Ginger Rogers i Flying Down to Rio , den första filmen i ett samarbete som skulle totalt tio hög uppräkning och berömda musikaliska filmer.

Fred Astaire och Ginger Rogers hade en magi som fungerat bra på skärmen, och de två fängslade amerikanska publiken under depressionen åren av 1930-talet. Astaire's kranen och agerar balsal med Rogers representerade timmar av mödosamt arbete, som han utvecklade rutiner för att visa upp sina färdigheter och var mycket krävande för dem som ofta begär flera omtagningar av en scen tills han var nöjd. År 1939 ansåg paret att marknaden för sina filmer var slut och gick skilda vägar.

Fred Astaire fortsatte att dansa på film fram till 1970, då han kände att han inte längre var fysiskt kan utföra svåra danssteg. Han spelade också ett antal raka roller, inklusive Biddeford Poole i njuta av hans sällskap (1961). Dessutom öppnade han en kedja av Fred Astaire Dance Studios över hela USA, av vilka många är fortfarande gäller undervisning hans dansande tekniker.

Under sin livstid hade Fred Astaire två hustrur. Han var gift med Phyllis Potter från 1933 fram till 1955, då hon dog i cancer, och för väl kända tidigare jockey Robyn Smith från 1980 till sin död. Astaire hade två barn med Phyllis, Fred Junior och Ava. Han är ihågkommen som en slags familj man, som älskade sina barn och avskydde hans varumärke hatt och frack, vida föredrar casual klänning. Fred Astaire var en viktig kraft i amerikanska musikaler, och hans inflytande fortsätter att vara känt idag inom musikaliska koreografi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.