Vem är Elizabeth Fry?

Elizabeth Fry var en rik engelsk kvinna och Quaker humanitära mest känd för att vara ett fängelse reformator. Hon fokuserade särskilt hennes arbete med kvinnor och barn i fängelsesystemet. Elizabeth Fry förespråkade utbildning för dem i fängelse, men också arbetat med att få kvinnorna att inte inrymdes i samma kvarter som manliga fångar.

År 1817 startade Fry Föreningen för förbättring av kvinnliga fångar i Newgatefängelset . Prison myndigheterna tillät Elizabeth Fry genomföra sina metoder för fängelsereformen som hennes förändringar för att fängelserna. Hennes fängelsereformen metoder förändrats fängelse liv för kvinnor i hela Storbritannien och Europa. Elizabeth Fry fick kläder och mat till fångarna när fängelset inte lämnat dem. Hon satte också regler som ingår rimliga arbete förväntningar och Bibeln avläsningar varje dag.

Elizabeth Fry föddes Elizabeth Gurney den 21 maj, 1780 i en välbärgad familj kväkare i Norfolk, England. Hennes familj hemma, Earlham Hall, blev en del av University of East Anglia. Vid 18 års ålder, började Elizabeth Fry samla gamla kläder för de fattiga. Hon har även organiserat en sommarsöndag skola som lärde barn att läsa. Elizabeth gifte sig med en kväkare bankir vid namn Joseph Fry den 19 augusti 1800 och paret bodde i London och hade elva barn och 25 barnbarn. Trots att delta med sin egen familj samt hennes kyrka gemenskap, Elizabeth förbinder sig att fortsätta sitt arbete med fängelsereformen.

Idag Canadian Association of Elizabeth Fry Societies hjälper kvinnor som deltar i rättsväsendet. Andra humanitära insatser sköts av Föreningen omfattar tjänster för att hjälpa offer för familjevåld och Elizabeth Fry medhjälpare har också byggt hemlösa skyddsrum och deltog i ett nätverk av besökarna att besöka och trösta de fattiga. Den Elizabeth Fry Societies strävar efter att fortsätta arbetet och filosofi deras namne. Precis som Elizabeth Fry själv gjorde, engagerade människorna i samhällena är angelägna om att behandla kvinnliga fångar med medkänsla och förståelse för att fångarna finns fortfarande människor värda vänlighet och respekt. Även Elizabeth Fry dog 12 oktober 1845 sitt välgörenhetsarbete fortsätter att leva på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.