Vem är Dunkers?

Dunkers eller Schwarzenau bröder är medlemmar i en gren av den protestantiska kyrkan som grundades 1708 i Schwarzenau, Tyskland. Termen "Dunkers" är egentligen ett slangord som tillämpas av andra människor med hänvisning till sitt dop-praxis, några medlemmar av denna kristna sekt hitta termen "Dunkers" stötande, tillsammans med tillhörande "Dunkards" eller "Tunkers. " Denna kyrka är mycket stark i USA, där många medlemmar flydde efter förföljelser i Tyskland. I likhet med andra kyrkor som uppstod i efterdyningarna av den protestantiska reformationen, tror på Dunkers inte barndopet. Istället tror de att dopet måste äga rum vid vuxen ålder, som en personlig bekräftelse och uttryck för tro. Den Neue T? Ufer , eller "New baptister," eftersom de från början kallade sig, tro på trigon dop, vilket innebär fullt doppa någon tre gånger, som representerar Fadern, Sonen och den Helige Ande. Detta ledde till utbredd hån, och smeknamnet "Dunkers" för anhängare av denna sekt. Den Dunkers är också en fredlig kyrka, som har bland annat varit emot krig och slaveri. Sitt motstånd mot slaveriet blev en fråga i inbördeskriget, då flera Dunker kyrkor i konfedererade stater har fångats i korselden mellan nord och syd. En Dunkers kyrka spelat en avgörande roll i slaget vid Antietam i synnerhet, besökare till slagfältet i dag kan gå in i enkla kyrkan som tjänade som ett slagfält, sjukhus och mötesplats för inrättandet av ett fördrag.

Tillsammans med andra protestantiska sekter, det Dunkers tror att Bibeln är den ultimata religiös auktoritet, och de släpper ut en stor vikt vid personlig tro och uttryck för hängivenhet som sträcker sig från volontärarbete i sina samhällen för att hedra deras familjemedlemmar. Anhängare tror också på universell frälsning, och liksom andra fred kyrkor, de är ofta mycket aktiva i sina samhällen, ge stöd till Dunkers och icke-Dunkers både i nöden.

Pennsylvania värd fortfarande en ganska stor population av anhängare till denna kyrka, som många bosatte sig där efter att ha lämnat Tyskland. De kan också hittas i hela Nordöstra USA, Midwest, och i söder, ofta bosätter sig i sammansvetsad samhällen där de kan leva enkelt, fromma liv i gemenskap med andra medlemmar av Schwarzenau bröder. Det finns ett antal officiella grenar av denna kyrka, som alla innehåller "bröder" i sin rubrik någonstans, och de träffas årligen på bröderna världskonferensen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.