Vem är David Sedaris?

Den amerikanske humoristen David Sedaris föddes i Binghamton, New York den 26 december, 1956. Trots att han hade en rocky start i sin tidiga karriär som författare och konstnär, är David Sedaris nu en internationellt känd författare och radio bidragsgivare. Han gick på college i RYCKVIS, avbruten av Kent State University 1977 och slutar sin examen tio år senare vid Art Institute i Chicago. Sedaris skriver elakt funny, self-avvärjande redovisning för dessa år i tonåren och tjugoårsåldern.

roliga historier avser ofta information om hans familjemedlemmar och upplevelser i barndomen. David Sedaris är bror till Amy Sedaris, som är en skådespelerska, komiker och författare. Syskonen har samarbetat på ett fåtal skriver projekt, bland annat spela The Book of Liz . Amy Sedaris var början av tv-programmet Strangers with Candy som förvandlades också till en långfilm. Amy Sedaris har också publicerat böcker på egen hand och med andra skriver partner inklusive I Like You: Hospitality Under the Influence (2006).

Enligt hans böcker drabbades David Sedaris av Tourettes syndrom och tvångssyndrom som en ung man. I sin bok naked (1996) hävdar han att många av hans nervösa vanor avtagit när han började röka i college. Även David Sedaris sluta röka i början av 2007 har han förargade anti-rökning tjänstemän kampanj för år med sin anti-anti-rökning-kampanj. På ett talande engagemang i Pittsburgh under 1999, gjorde Sedaris kul av en anti-rökning skylt där en cigarett förvandlades, på ena änden, i en olycksbådande injektionsnål. Som svar noterade humorist som önskar att det fanns i själva verket till en väg injicera cigaretter i hans blod.

David Sedaris har publicerat ett antal böcker och är en regelbunden medarbetare på New Yorker magazine. Hans böcker och publikationer tidningen ofta självbiografiska. Förutom sin klippiga barndom, tidig vuxenålder, och familj, Sedaris skriver också om sitt liv som en homosexuell man, personligt narkotikamissbruk och liv tillsammans med sin partner, Hugh. Han och hans partner bor för närvarande i Frankrike, men Sedaris gör täta resor till USA för att närvara tala engagemang och främja hans böcker.

Förutom naked , som redan konstaterats har Sedaris offentliggjort följande böcker: Barrel Fever (1994 ), Holidays on Ice (1998), Me Talk Pretty One Day (2000), Klä er familj i Denim och Manchester (2004), och barn som leker Innan en Statue of Hercules (2005).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.