Vem är Dave Eggers?

Dave Eggers är en författare mest känd för sina memoarer utgavs 2000, Ett hopplöst arbete Fördelning Genius , som berättade att höja sin yngre bror efter att båda hans föräldrar dog. Han är också redaktör för den ansedda och populära kvartalsvis litterär tidskrift, kallas McSweeney's . Dave Eggers föddes i Chicago, Illinois, 1970, och växte upp i närheten Lake Forest, ett dyrt förort. Han är gift med författaren Vendela Vida. De har en dotter, oktober Adelaide Eggers Vida, som föddes i oktober 2005. Innan du skriver sin bästsäljande bok arbetade Dave Eggers i San Francisco som skribent för online journal, Salon. com, och arbetade som redaktör för en satirisk tidskrift kallad Might . Han drog också en satirisk tecknad serie för alternativa veckopublikation, SF Weekly . Efter offentliggörandet av Ett hopplöst arbete Fördelning Genius , men blev Dave Eggers ett känt namn. Boken fick beröm för sin röst och sina innovationer med form och var en finalist som årets Pulitzer Prize i allmänhet facklitteratur.

Sedan dess har Dave Eggers skrivit flera andra verk. Romanen Du skall veta Our Velocity , publicerad 2002, berättade historien om två vänner som reser runt i världen, försöker dela ut pengar till lokalbefolkningen. Hans nästa fullängdsbok, 2004, var en novellsamling kallad How We Are Hungry . En bok utgiven av Dave Eggers 2006 har rätt, What Is the What: The Autobiography av Valentino Achak Deng . Boken är klassad som en roman, men det är Dave Eggers "tolkning av historien om en verklig sudanesiska" lost boy, "Valentino Achak Deng. Boken bygger på många månader av intervjuer och forskning, men Dave Eggers upprättas en fiktiv röst för boken, alla detaljer i berättelsen är sann. Boken har rönt bland kritiker för sin kraftfulla historia.

År 2002 upprättade Dave Eggers ett ideellt litterärt centrum i San Francisco som hette 826 Valencia, där han och andra författare frivilligt skulle hålla skrivarkurser och köra drop-in handledning sessioner för gymnasister. Han har också inlett öppnandet av liknande skrift center i Los Angeles, New York, Chicago, Seattle, och Ann Arbor, Michigan. För att stödja dessa program har han haft penninginsamlingsevenemang konserter indie rock artister som Sufjan Stevens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.