Vem är Danny Elfman?

Danny Elfman är en kompositör av film-och tv partitur. Sedan 1980-talet, han gjorde över 50 filmer, den mest kända är hans poäng Batman . Hans stil har ofta beskrivits som Wagneresque, men Danny Elfman erkänner han är mer präglade av Hermann. Hans betyg eko ofta djupa romantiska toner i den 19: e och tidig 20th kompositörer talet.

Danny Elfman började sin karriär som artist i en avantgardistisk teater-grupp som består av hans bror Richard, kallad The Mystic Knights of den Oingo-Boingo. Som Richard fortsatte att arbeta med film, Danny Elfman destillerat koncernen i ett rockband i slutet av 1970. Det nya namnet New Wave Group, Oingo Boingo, haft några popularitet. Emellertid var bandets första hand en kult favorit. Endast mycket senare låten "Deadman's Party," nått någonsin topp 40 listor för rockband.

Danny Elfman delad sammansättning rättigheter med sin partner och gitarrist, Steve Bartek, som nu orchestrates många av Elfmans betyg. Danny Elfman var sångare, back-up gitarrist och textförfattare till Oingo Boingo. Hans texter bidrar till bandets kult popularitet, eftersom de ofta lustigt mörka, gäckande ämnen som död och galenskap.

Bandet drog influenser från ska, och innehöll ett valthorn. Elfman är också en begåvad trombonist. Musiken var till skillnad från andra nya vågen genom att betona live prestanda snarare än att digitalisera de flesta av deras musik som många av 1980-talet band gjorde. Liveuppträdanden var spännande eftersom de var oförutsägbara och unika.

Oingo Boingo upplöstes i början av 90-talet, som Danny Elfman började producera mer poäng för filmer. Senare konserter tydligt framgår att bandet inte var tränar regelbundet. Som kompositör för film, gjorde Danny Elfman först hans bror Richard film Forbidden Zone , em som nu anses av många Oingo Boingo fans att bli en kultklassiker. År 1985 gjorde han också Black Beauty , men det var hans ihopkopplingen med Tim Burton som skulle föra honom internationellt meddelande som filmkompositören.

Tim Burton, en entusiastisk Oingo Boingo fläkt, ville Danny Elfman gör mål för hans filmer. Deras första två filmer, Peewee's Big Adventure och Beetlejuice , var blygsamt framgångsrika. Burton var användas till direkta Batman , och resultatet blev att både regissören och kompositören fick stora varsel, med Danny Elfman vinna en Grammy för bästa original tema från en film.

Sedan dess tid, har Elfman gjorde nästan alla av Burtons filmer, fick en Oscarsnominering för sin värdering av Big Fish . The Nightmare Before Christmas och Corpse Bride , med både sammansättning och vokala prestationer av Danny Elfman. Hans gåva som textförfattare syns också i hans underbara och konstiga sånger för de senaste Charlie and the Chocolate Factory .

Elfman är också känd för sin ihopkopplingen med Sam Raimi, som regisserat Spider Man -serien. Inte alla av hans arbete är inriktat på åtgärder eller filmer skräck, och några betyg representera sitt sortiment som kompositör, bland annat för filmerna Charlotte's Web och Milk . Elfman's TV betyg representera mångfald också, vilket framgår av två av sina mest populära teman från The Simpsons och Desperate Housewives .

>

har The produktiv tonsättare ibland ansetts vara en outsider i filmen sammansättning världen, men detta håller på att förändras. Ändå har Elfman uppgav ofta att han inte har lust att komponera en symfoni. Till skillnad från många andra kompositörer, har han ingen formell utbildning, men är ett fan av klassisk musik, med hänvisning Hermann och Prokofjev som favoriter. Elfman s stora sortiment av verk, som fortsätter att expandera, kommer sannolikt att förbli ett starkt inflytande i musiken och världar film.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.