Vem är Ansel Adams?

Ansel Adams var en välkänd amerikansk fotograf vars välkända svart-vita bilder är några av de mest kända i världen av fotografi. Han är kanske mest känd för sina skildringar av Yosemite National Park och den stora öknen land av den amerikanska västern. Ansel Adams föddes 1902 och dog 1984 vid en ålder av 82.

Ansel Adams föddes i en lyckad familj i San Francisco strax före den stora jordbävningen 1906. Han växte upp med en kärlek och respekt för naturen från tidig ålder, och värdet av Ralph Waldo Emerson var djupt inbäddad i hans livsfilosofi. Ansel Adams fördes först till Yosemite 1916 av hans föräldrar, och det var där han fick sin första kamera, en Kodak Brownie. Året därpå, vid 15, åkte han tillbaka till Yosemite av honom själv med en handfull nya kameror. Han hoppade in fotografi med en passion, apprenticing, läsa allt som skrevs i ämnet, ska varje fotografi öppning i Bay Area, och ansluter sig till en rad fotografi klubbar.

Under denna tid, Ansel Adams också tillbaka ofta till Yosemite, umgås med de bästa familj, vars dotter, Virginia, skulle han besöka senare. Hans tid i Yosemite ytterligare stärkt sitt engagemang för naturen, och han gick med i Sierra Club som en aktiv medlem vid 17 års ålder. Han sprang Sierra Club huvudkontor i Yosemite för ett antal år, och under hela sitt liv hade en otroligt att bidra till att främja förståelsen av den naturliga skönheten i världen, särskilt Yosemite Valley.

Adams utvecklat ett unika stil fotografering under sin tid i Yosemite och den amerikanska västern, med extremt stora kameror och en häpnadsväckande förståelse av ljus. Trots att kamerorna var oerhört tung och otymplig, får de för en detaljnivå som saknar motstycke, vilket gav Ansel Adams förmågan att producera stora utskrifter med enastående kvalitet. Från slutet av 1920 var han beredd att sätta sitt arbete framför allmänhetens ögon, efter drygt 10 års hening sitt hantverk. Det blev en omedelbar succé med sin debut portfölj göra honom till en bra summa pengar, och leder till en massa av professionella erbjudanden från rika gynnare.

Under hela 1940-talet och 1950-talet fortsatte Ansel Adams att öka i popularitet , och han reste den amerikanska västern att fånga den med sin unika stil. Med början på 1970-talet började han skjuta mycket mindre, och ägna sig åter utskrift gamla negativ, försöker fylla en del av efterfrågan på hans verk. Hans foton är några av de mest värdefulla i fotografering, med många når långt över $ 500. 000 US dollar på auktion, och ett totalt värde av tiotals miljoner dollar.

Ansel Adams tog sin distinkta fotografiska stil, och hans innovativa zonsystem av fotografiska konceptualisering, och producerade några av de mest kända fotografierna någonsin. Hans bilder av Yosemite Valley, Half Dome, den Tetons, Glacier National Park, Taos, Sierra Nevadas, och Desert Land är några av de mest kända och berömda i fotohistoria. Ansel Adams är hyllas som en av de stora mästarna av fotografisk belysning och många börjar fotografer använda hans fotografier som hoppade av mening med att försöka förstå dynamiken i svart-vitt fotografi av sig själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.