Vad är oskulden?

En debutant är vanligtvis en rik ung kvinna, eller en kvinna som kommer att ärva en stor förmögenhet, som vanligtvis kommer från en överklass familj. Generellt skulle debutanten förklara hennes rätt till äktenskap i en officiell "komma ut" händelse, på eller runt hennes 18-årsdag. Coming out ceremonier mycket olika länder, och inte alla länder har en debutant klass för flickor, även kallar "deb-filer. " I Storbritannien och Storbritannien, de första Debutantes var de som presenterades vid hovet av antingen en familj eller nära vänner som tidigare presenterats vid domstol. Drottning Elizabeth II avskaffat bruket 1958. I Norra Sverige följde en liknande metod som läggs fram till vicekungen i Irland. p

flera syften serverades av debutanten presentationen. Först hävdade man att kvinnor som lades fram skulle komma från familjebakgrund med betydande tyngd. Andra, andra medlemmar av överklassen och de mindre avgift kan då överväga varje debutanten giftasvuxen. Men mängden arv ofta var mer inflytelserika än presentation vid hovet. Det är tydligt att kvinnor i medelklassen i England som ansågs fortfarande gentlemen's döttrar, inte alltid har debutant status. Om inte en förälder hade titeln, var dotter knappast betraktas som en debutant. Flesta herrar döttrar ansågs tillräckligt gamla för att acceptera uppmärksamma herrar när deras föräldrar bestämde att det var lämpligt. Vanligtvis hade äldre döttrar att först gifta sig innan yngre döttrar kan anses vara "ute. "

Medelklassen konvention nu mer påverkar det sätt vi ser på den moderna debutanten. Även om äktenskapet var en gång en slutpunkten i debutanten ceremonier, är dessa ceremonier mer i samband med en ceremoni för unga, rika kvinnor. En liknande tradition förekommer i spansktalande länder och i USA för flickor i spansktalande ursprung. De tenderar att fira Quinceanera , en fest på en flicka 15: e födelsedag, som innebär att hon nu är en kvinna. Välstånd och social status är inte en faktor. Det är förvisso inte ovanligt bland de rika och överklassen i USA för att ha debutanten bollar årligen. De kan kallas cotillions i Deep South och längs den östra kusten. Varje debutanten bär en enkel vit Ballgown, långa vita handskar, och presenteras oftast av fadern. De flesta större städer i USA har kotiljongen eller debutanten bollar, men de är exklusiva. De är oftast organiseras av familjer med flera av de deltagande flickorna och kan få en välgörenhetsorganisation.

Många debutanten bollar i andra länder bär likhet med high school proms och kan ordnas av gymnasieskolor. I Australien är några flickor uppmanas att delta i dessa bollar, gör klass ännu en faktor. I södra Sverige, de flesta bollar är öppna för alla flickor i en viss klass. Således nästan varje irländska flickan får vara en debutant minst en gång i sitt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.