Vad är en tiggare?

En tiggare är någon som är beroende av välgörenhet och goodwill för överlevnad, gatuprostitution donationer av pengar, mat och förnödenheter från generösa medlemmar av allmänheten. I grund och botten är en tiggare en tiggare, frånsett att ordet "tiggare" inte har negativa associationer kopplade till tiggeri och mendicants är vanligtvis medlemmar av religiösa ordnar och religiösa asketer som har fattat ett löfte om fattigdom. Detta står i skarp kontrast med äkta tiggare, som normalt inte välja ett liv i fattigdom för sig själva. Den TIGGAR tradition i många religioner är mycket gammal. Mendicants finns i de flesta religioner av flera skäl. Den första är att många religioner har en tradition av välgörenhet och allmosor, och därför fromma individer behöver få ämnen för sin välgörenhet. Många religioner reservatet finns också en särskild plats för asketer som ägnar sina liv åt religiös kontemplation och fromma individer kan få beröm för att stödja deras egen religion som tagit löften om fattigdom. Mendicants, därför är en viktig del i religionsutövning. När någon blir en tiggare, han eller hon tar ett löfte om fattigdom, gå med på att inte äga fastigheter bakom basplagg och en tiggarskål, och i vissa religioner, även en tiggarskål är förbjudet. Varje egendom som tiggare kontroller är normalt ges till kyrkan eller templet när detta löfte fattas och mendicants också överens om att ge upp alla anspråk på arv. När en tiggare har tagit löften, han eller hon kan leva med andra mendicants i ett kloster, eller att han eller hon kan bli en vandrare, reser för att tala om religion och tro. Andra mendicants kan välja att leva i avskildhet att betrakta religiösa frågor.

kristendom, buddism, hinduism, islam och alla har en plats för mendicants, och många har vissa tider på året då mendicants är tänkt att firas och stödjas. I kristendomen, eftersom flera tiggarordnarna inklusive franciskanerna och Karmelitorden är levande och väl över hela världen förlitar sig på välgörenhet de har gjort i århundraden. Vissa av dessa kristna tiggarordnarna får behålla uppehållsrum gemensamt, även om egendomen vanligtvis officiellt tillhör kyrkan.

Att bli tiggare är en djup uttryck för religiös tro. Som en allmän regel, att avslå livet av en tiggare efter omfattar det passa alla, vilket gör detta val en livstid beslut för religiösa troende. De tiggare livet är verkligen inte för alla, att förlita sig på välgörenhet kan vara mycket svårt, särskilt för personer som är vana att välordnat liv och tillgång till ett brett utbud av varor och tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.