Vad är en karlakarl?

En karlakarl är en man som bedriver verksamhet som traditionellt betraktas som manligt, och som tjänar respekt för andra människor. Du kan också höra en karlakarl beskrivs som "manliga", att framhäva sin maskulina personlighet. Sådana män tenderar att vara dominerande, säker och modig, eftersom dessa karaktärsdrag förstärks av traditionella könsroller.

mänskliga samhället skiftat radikalt i den 20: e århundradet, i icke ringa del på grund av insatser av den feministiska gemenskap. En större uppdelning av traditionella kön, ras och kulturella roller inträffade, vilket vissa människor med en känsla av att vara på drift eller otydliga om sina roller i livet. Som en följd av definitionen av manlighet och vad det innebar att man började förändras, och begreppet "karlakarl" förvärvade frisk klang, särskilja dessa män från sina mer feminina eller kön vätska motsvarigheter.

Aktiviteter som en karlakarl kan njuta inkluderar: jakt, fiske, spela eller titta på sport, grillning, byggprojekt, camping, och utrustning för underhåll och reparation. I den traditionella ramen för könsroller, sådana uppgifter betraktas som extremt maskulin, och även de fortsätter att domineras av män, med ett mindre antal kvinnor ägnar sig åt denna verksamhet som en allmän regel. A man's man kan också skilja sig från andra män genom att bevisa att han har ägnat sig åt denna verksamhet sedan barndomen, snarare än att välja dem som en hobby senare i livet.

Andra människor är ofta respekterar en människas människan på grund av sin kompetens och personlighet. En del män känner sig hotade av skiftande könsroller i många samhällen, så de kan beundra maskulina män för att de PERSONIFIERA könsideal. Medan andra helt enkelt känner dras till karlakarl, antingen för att de är maskulina män själva, eller för att de har en förkärlek för manliga män. Som en allmän regel, skryter en karlakarl sig på att vara praktisk, tuff, förnuftiga och logiska. Han tror att han kan lösa eventuella problem som kan kastas på honom med stil, och han är beredd för en rad olika situationer. A man's man kan också föredrar "grov det" medan du arbetar med projekt och undviker Creature Comforts för det allra nödvändigaste, och betonade självtillit och påhittighet som värderas karaktärsdrag. Många också anser sig vara herre med gammaldags seder och en komplex personlig kod beteende.

En del tycker att kulturen i karlakarl avskräckande. Människor som förkastar traditionella könsroller kanske ogillar den tunga betoningen på manliga aktiviteter, till exempel, medan människor som anser att lyhördhet är en viktig egenskap kan kämpa sig omfatta en karlakarl. Andra människor påpeka att karlakarl har lyfts fram som ett gott exempel på hur man beter sig under en ganska lång tid i litteratur, film och sång, och att århundraden av lovord för manliga män inte kan vara helt fel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.