Vad är en ficktjuv?

Ficktjuvar kan sägas ha funnits sedan födelsen av valuta. Den ficktjuv är vanligtvis ringa tjuv som stjäl direkt från ett "märke" eller person, genom att ta hans /hennes plånbok ur fickor, väskor, ryggsäckar eller förpackningar Fanny. Hänvisningar till ficktjuvar kan hittas i Shakespeare dessa sluga personer som arbetar folksamlingar på hängningar, och säkerligen en av de mest berömda litterära referenser är till gäng tjuvar i Charles Dickens roman, Oliver Twist .

Genom införandet av kreditkort har ficktjuv kapacitet när du tar en plånbok, för att stjäla mycket mer än kontanter den innehåller. En ficktjuv kan också använda något liknande checkbooks, ATM-kort, med körkort, pass, social security-kort, eller kreditkort, lyfta pengar direkt från någon bank konto eller kredit. Detta ökar den totala vinsten, och några ficktjuvar inte stjäla för kontanter, men för de identiteter som de sedan kan få åtkomst eller sälja till andra i den kriminella världen. Den ficktjuv tenderar att leta efter det enklaste "märke" i en folkmassa, kanske någon som är tillfälligt distraherad, och uppenbarligen också vem som helst som visar sina pengar eller identitet besittningar i helbild. Generellt detta tjuven inte vill synas eller syssla med märket på något sätt, och det finns många knep för att göra denna typ av tjuv "normal" i utseendet. Sådan tjuvarna kan se ut som rika affärsmän, mammor med gråtande barn, eller bara verkar mycket genomsnittet. Målet för ficktjuv är att snabbt stjäla och snabbt lämna utan människor att förverkliga sina tillhörigheter saknas. i samhället, är förtroende något värdefullt, men är fortfarande något som ficktjuvar kommer att utnyttja. Om du somnar på flygplatsen, lämna din väska i livsmedelshandeln vagnen medan jakt upp vissa produkter, eller bara inte bry sig om vad du gör, du är lätt märke för ficktjuvar. Sättet du bär dina ägodelar kan också betydelse. Plånböcker, till exempel, är mycket svårare att lyfta när de transporteras i fickor på framsidan, och du bör försöka undvika att genomföra saker som social trygghet kort. Allmänhet det säkraste sättet att hamnen pengar runt är att använda en enligt kläder sedelklämma, eller åtminstone placera plånböcker framför fickorna på byxorna.

Kvinnor som bär på kontantkort är bäst när de har snaps eller dragkedjor som stänger dem och plånböcker bör göras till framsidan av kroppen, snarare än löst hängande mot ryggen. Detta naturligtvis inte hindrar en ficktjuv från skickligt med en kniv för att skära en påse eller väska klippa band och många ficktjuvar är utmärkta på något i handen, nämligen trollkarlar använder ficktjuv färdigheter hela tiden.

ficktjuv kan arbeta ensam eller i samverkan med andra tjuvar, ibland två arbeta tillsammans för att effektivt sandwich en markering mellan dem eller att använda distraktion så att en person kan plocka fickan medan de andra distraherar märket från uppmärksamma. Det finns många metoder som sådan en tjuv eller tjuvar kan använda för att hålla dig från att märka att de har stulit från dig.

Även om du är super vaksamma, kan det vara omöjligt att undvika att någonsin ha dina ägodelar stulna på detta sätt. Det är därför lämpligt att föra en förteckning över allt plånboken innehåller, speciellt kreditkort eller pass, så när du märker sin förlust kan du göra en fullständig rapport till polisen och avbryta alla uttagsautomater och kreditkort omedelbart. Bär endast kontanter du behöver, och försök att hålla den i så otillgänglig plats en eventuell. Vissa människor bära även en attrapp plånboken som inte innehåller någonting, så om sina fickor plockas, tjuven tjänar man inget. I trånga områden som nöjesparker, tågstationer eller flygplatser, utnyttja skåp att stuva undan det mesta av dina ägodelar och lämna inte din unwatched ägodelar eller obevakad för någon tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.