Vad är en Whipper-In?

En Whipper-in är någon som hjälper jägaren under en jakt på rävar och andra stenbrott. Den whippers-in har ansvaret att hjälpa jägaren att hålla organiserade hundarna och fokuserade då han var ute på fältet, och de kan också hjälpa till att ta hand om hundarna i kenneln, beroende på den organisatoriska strukturen i jakten. Denna ståndpunkt kan vara professionell, eller frivilliga, återigen beroende på jakten.

Även om jakten är i området är jägaren ansvarar för hantering av hundarna. Han eller hon ger hundarna order, uppmuntrar dem att fortsätta bland annat stenbrott, och stannar anpassade till verksamheten hundarna eftersom de reser över landsbygden. Däremot kan en stor förpackning med hundarna vara svårt att hantera, och detta är när en Whipper-in, eller flera, kommer in En Whipper-in promenader eller rider längs sidan av jakten, se att hundar som försöker dela ut kommer inte att vandra för långt. Han eller hon är också en hämsko hundarna från oacceptabla stenbrott, och kommunicerar med jägaren om förflyttningar av hundarna. Att kontrollera hundarna, det Whipper-in för en stor piska, som han eller hon sprickor nära hundarna att få deras uppmärksamhet. Vissa whippers-in bär också gevär och hagelgevär för att hantera krissituationer och för att få uppmärksamhet av hundarna om de blir alltför ofokuserat. När jakten tillbaka från området, Whipper-in hjälper skytten att räkna hundarna in och titta på deras tillstånd när de lastas in i kennlar eller reser lådor att återvända till sin kennel. Han eller hon kommer också att informera jägare om ovanliga aktiviteter som hundarna deltar i, och några tecken på oriktigheten eller oro hos medlemmarna i flocken.

På kennel, en Whipper-maj hjälpa till att välja hundarna för en viss jakt, och att bry sig mer generellt för djuren, ge mat och vatten och städning kenneln tillsammans med att erbjuda grundläggande medicinsk vård och hålla ett öga på den sociala strukturen i förpackningen. Whippers-Maj inte har samma status som jägaren och Master of Hounds, men deras åsikter är ofta respekteras, eftersom de får känna hundarna mycket väl. Det är också typiskt för människor som är intresserade av en karriär som jägare att börja som Whipper-in, så vissa kan begära att en hel del frågor eller försöker att bli mer engagerade i verksamheten i jakten att bygga upp kunskap om sport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.