Vad är en Warfighter?

United States Department of Defense (DOD) använder termen "Warfighter" för att beskriva någon som tjänstgör i en militär kapacitet inom ramen för den amerikanska flaggan. Denna term är utformad för att vara så neutral och allomfattande som möjligt, och att det ofta används i förklaringar som är tänkta att tillämpas i alla tjänsteleverantörer medlemmar och alla tjänster. Åhörare är mindre benägna att beskriva människor som warfighters, trots att termen långsamt på, särskilt i Datorspelsåret världen. Förutom att användas för att beskriva amerikanska tjänst medlemmar, denna term kan också användas i förhållande till allierade och människor av andra nationaliteter som stöder USA: s militära operationer. Det betonar sammankopplingen mellan allierade och personer av olika nationaliteter på slagfältet, betonar tanken att all militär personal warfighters, oavsett om sitt ursprungsland och utbildning.

Denna term är också könsneutralt och gren-neutral, vilket innebär att den kan användas för att beskriva människor i någon del av försvaret, och det gäller både manliga och kvinnliga service medlemmar. Den DOD betonar också tanken att "Warfighter" är en tjänst status neutral term, används för att beskriva människor på fältet tillsammans med veteraner, människor som väntar på att sättas in, och medlemmarna service i utbildning. Denna ytterligare upprätthåller idén om sammanhållning.

Termen Warfighter är betydligt mindre klumpig än "service medlem", som är en av anledningarna till att överklaganden till DOD. Det skapar också en ganska krigiska aura, betonar tanken att en Warfighter är utbildad i strid, och beredd att stödja andra warfighters tillsammans med Combat Mission. Det främjar också enhet sammanhållning, genom att ge kvinnor och män i en enhet en kollektiv identitet, enhet sammanhållning är avgörande för samarbetet, särskilt när folk från olika tjänster eller nationer är inblandade.

Huruvida detta begrepp kommer att fånga på utsidan av DOD och militären i fråga. Om det används tillräckligt ofta och förstärkt med exempel på korrekt användning, kan uttrycket blir vanligare bland allmänheten. Men konsekvenserna av att vara en "Warfighter" kan förhindra att den blir vanligare, kommer så många medlemmar av allmänheten vill se fokus på militära flytta till humanitära insatser och andra mer fredlig verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.