Vad är Odalisques?

Termen "Odalisk" hänför sig till kvinnliga slavar som serveras i stora hushåll i regionen av den muslimska världen som nu kallas Turkiet genom 19th century. Mest känt odalisques serveras i SERALJ av det ottomanska sultaner. Många har missuppfattningar om odalisques, till stor del tack vare den västerländska målarskola kallas orientalism, där odalisques och andra kvinnliga slavar ofta frågor av måleriska intresse. Detta ord är franska, och det är tas från den turkiska odalik , vilket helt enkelt betyder "kammarjungfru. "Som en allmän regel var odalisques bara finns i stora hushåll som krävde ett omfattande stöd för personal, och de tjänade hustrur och barn i huset på olika sätt. Odalisques kan underhålla, rengöra och utföra en mängd uppgifter kring harem, som hör till ett hus avsatts särskilt för användning av kvinnor, och de faktiskt sällan interagerar med männen i hushållet.

I sällsynta fall blev odalisques konkubiner. En del människor tror felaktigt att "Odalisk" är synonymt med ord som "älskarinna" och "älskarinna" men detta är faktiskt inte fallet. Majoriteten av odalisques som fungerade som konkubiner var i Grand Harem av den turkiska sultanen, och de fick arbeta hårt för att uppnå status som konkubiner. I den mer allmänna muslimska samfundet, var odalisques bara hårt arbetande tjänstemän som ägs av mäktiga och rika hushåll.

medan muslimerna hade rätt att äga slavar och de uppmuntrades av de religiösa myndigheterna FRIGE sina slavar. Alla barn födda av slavar antas i allmänhet vara fria, med slavarna själva uppnå frihet händelse av dödsfall för sina herrar, om de manumitted inte tidigare. För vissa familjer skickar en dotter som skall fungera som en Odalisk i Grand Harem sågs som ett bra beslut, eftersom hon skulle vara garanterad mat och husrum, och i händelse av att hon blev en konkubin, kunde hon dra nytta av en mängd gåvor och förmåner.

När västvärlden började interagera med den islamiska världen, fann de en värld av harem särskilt fascinerande, antagligen för att man vanligtvis inte får vara i. Som har orsakat alla sorters myter och legender runt harem och folket som bodde där, och många av dessa legender letat sig in fiktiv redovisning av harem liv och målningar. Den odalisques avbildas i Orientalist målningar är vanligtvis ganska unga och vackra, och de var målade ofta slappa positioner, klädd i minimala kläder. The life of leisure njöt av odalisques i dessa målningar skulle ha varit främmande för de flesta verkliga odalisques dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.