Vad är Frolleagues?

En frolleague är en vän och en kollega. Det är en social slang term blandning av två ord. Frolleagues är människor som du både arbetar med och är vänner med. De får eller inte får vara nära vänner och är ofta förknippade med webbplatser för sociala nätverk. är Frolleagues allmänhet träffades på arbetet och frolleague förhållandet är vanligen började som kollegor. Detta kan trappas upp till en vänskap genom klagar arbete eller löner, eller förenar mot en gemensam fiende som en boss. Människor som arbetar tillsammans har många möjligheter till interaktion och blir ofta nära. De kan gå ut till en bar tillsammans för drycker, och utveckla en vänskap utanför arbetet. Detta är endast en typ av frolleague.

Frolleagues kan också ta formen av människor träffade på jobbet som du inte skulle falla döda med utanför arbetet. Dessa kollegor kan vara vänner på kontoret, men oftast någon du inte skulle umgås med i verkliga världen. De är mer än kollegor, men är inte riktigt vänner. De är värdefulla allierade i arbetet, men inte tillräckligt intressant för att introducera till dina andra vänner.

Ett annat sätt att göra frolleagues är genom sociala nätverk. Efter att ha lämnat ett företag, eller redan på ett företag, kan en person få frolleagues genom Myspace, Facebook eller någon annan online sociala nätverk. En vän ansökan kan skickas till kollegor, och godtagandet av begäran om vänskap gör två blir frolleagues. Den frolleagues kan då utveckla en vänskap ur detta sociala nätverk sammanhang. Denna typ av frolleague kan utvecklas till antingen frolleagueship nämnts ovan, nära vänskap, eller "bara på arbetet" vän. Den frolleague är dock en farlig relation som kan komma att förfölja en person i deras professionella arena. En person som ofta använder ett socialt nätverkande system som Facebook för att ta kontakt med vänner, dela berättelser, och planera. Dessa nätverk program kan strö med pinsamma historier, tidigare misstag, eller intressanta fotografier. En person kanske inte vill att deras chef, medarbetare eller kunder för att se eller ha tillgång till detta personliga liv utanför arbetslivet. Men införandet av medarbetare i en personlig umgängeskrets som frolleagues öppnar dessa dörrar till hela kontoret. Denna typ av relation kan orsaka mycket sorg i arbetet, från skämt och gliringar, till allvarliga beskyllningar från en chef eller stor kund.

Många menar att det är viktigt att ha vänner och kollegor separat, men de beroende av sociala nätverk scen, eller som har många nära vänner på jobbet, insisterar på att ha många frolleagues, om det riskerar en professionell härdsmälta och förlägenhet eller inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.