Vem var David Ogilvy?

David Ogilvy, den "Father of Advertising, är" anses vara ett geni och en pionjär inom sitt område. Hans framgångar har inspirerat många människor att vilja arbeta inom reklam. Hans bok Bekännelser av en Advertising Man är en storsäljare som har översatts till 14 olika språk och har sålt över en miljon exemplar världen över. David Ogilvy är förmodligen den mest kända copywriter genom tiderna. Han är ansvarig för att skapa en av de största och mest framgångsrika reklambyråer, Ogilvy och Mather, liksom några av världens mest framgångsrika annonskampanjer. , född 23 juni 1911 i West Horsley England till en irländsk mamma och en skotsk far fick David Ogilvy ett stipendium till Oxford, men "gjort en botch" av det som han erkänner i Bekännelser av en Reklam Man . Som ung hade David Ogilvy ingen tydlig riktning och dabbled som kock i Paris, en socialarbetare på gatorna i Edinburgh, en assistent i den brittiska underrättelsetjänsten, och en bonde i Pennsylvania Amish community. Han sålde även kaminer från dörr till dörr och arbetade med den berömda DrGeorge Gallup som forskarassistent. Han hamnade slutligen som en reklamchef på Madison Avenue. David Ogilvy arbetat som reklam copywriter innan den övergår till egen sin egen byrå. Han var en av de få marknadsföring "kreativa" att komma ihåg att reklam är syftet inte är att bara underhålla, utan att sälja. David Ogilvy sade om reklamen: "Frestelsen att underhålla istället för att sälja är smittsam. "

David Ogilvy betonade att det korrekta sättet att sälja en produkt med hjälp av reklam är att informera konsumenten om hur produkten är nyttan för honom eller henne. Exempelvis betonade sitt Dove tvål kampanj som Dove "Krämer Your Skin När du tvättar," för att visa nyttan av Dove återfuktande huden och annonserna hade en stor svarsfrekvens.

Intressant insisterade David Ogilvy om att använda alla de produkter som han skrev om. Som han konstaterar i Bekännelser av en Advertising Man "Till frukost dricker jag Maxwell House kaffe eller Tetley te och äter två skivor Pepperidge Farm toast. Jag tvätta med Dove, LUKTFRI med Ban och ljus min pipa med en Zippo tändare. "David Ogilvy ansåg att en copywriter skulle tro på produkten samt känna till och förstå produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.