Vem bryr slutat?

Care avgångselever är de barn som har lämnat fosterhem, eller som vid 18 är inte längre försedda med fosterhem eller bostäder som avdelningar av staten. Termen är vanligare i Storbritannien och i Australien, men börjar användas i USA. Oftare är barn och unga vuxna betraktas vård utgående i USA som anses ha "fyllt ut" av systemet. I de flesta länder där fosterhem finns, det är lite hjälp för barn som når 18 och står utan hem. Vissa länder kommer att göra sitt yttersta för att bidra till att ge dessa barn med ekonomiskt bistånd och bostadsbidrag tills de är 21. Ändå finns det oroväckande statistik om vård slutat. I Storbritannien, försiktigt slutat väljer att bo på egen hand i åldrarna 16 år eller upp. Dessa barn har en oroväckande låg studentexamen motsats till sina kamrater som inte har system för vård. Dessutom, i USA, år ut barnen är mindre troligt att college, för att upprätthålla sysselsättning i ett år eller mer och är mer benägna att begå brott och hamna i fängelse. Även när staten omsorg har varit utmärkt, vård som slutat är mindre sannolikt att ha en god finansiell förvaltning färdigheter och kunskaper i grundläggande vård vilja veta hur man ska laga mat, handla, eller tvätta.

Denna statistik enbart tyder på att den typ av vård för dessa barn är otillräcklig för att förbereda sig för vuxenlivet. Dessutom, hur många av dessa unga vuxna saknar är en familjemiljö som de kan återvända för stöd och råd. Det finns organisationer, online och via olika statliga myndigheter som kan bidra till att överbrygga denna klyfta för viss försiktighet sin skolgång, men vissa har blivit skadade av själva systemet som stödde dem, på grund av otillräcklig vård i gruppbostad eller främjar inställningar hem. Även när gruppboende och fosterhem ge omsorg, barn i fosterhem inställningar oftast där på grund av svåra omständigheter i sin primära familjen och skador på psyket från föräldraskap hittats missbruk eller otillräcklig kan inte underskattas. Det finns några väldigt bra fosterföräldrar som stannar angelägna om att främja barn som fyller 18 år och träda in som förebilder och stöd för dessa barn. De får inte ta emot extra ekonomisk hjälp från staten för barn som har fyllt ut, och ibland stora fosterföräldrar helt enkelt inte råd att fortsätta vården på samma nivå med barn som är lagligen vuxna. Några pilotprogram har försökt att arbeta med omsorg slutar skolan i förtid, ibland skapa bostäder situationer för dem tillsammans, eller hitta fosterföräldrar eller mentorer som är villiga att ge den inställningen hemmabas. Dessa program verkar lyckad, men är inte allmänt antagits, och det finns många gamla systemet barn som inte har tillgång till sådana program.

Care avgångselever fortsätter att utgöra en utmaning för ett samhälle. Som tidigare avdelningarna av staten, är de i huvudsak statens unga vuxna eller "byns" barn. Talesmän för dessa unga vuxna tyder på att fler program tillgängliga för de nya vuxna att hjälpa dem att navigera i världen, fortsätter att studera och göra sunda val som inte bara att gynna dem utan hela samhället. Viktigast av dessa nya vuxna som behöver stöd, rådgivning och fortsatt tillgång till offentliga tjänster som kan hjälpa dem sätta sina fötter på vägen till personlig framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.