Vem är Walter Cronkite?

Walter Cronkite är förmodligen en av de mest kända namnen inom TV-journalistik i det förflutna. Hans täckning av olika händelser såsom död president Kennedy, den Watergateskandalen, den första amerikanska Moonwalk, och hans kommentar under Apollo 13 mission som nästan slutade i katastrof, är välkända i amerikansk TV. Han var en gång som heter "den mest betrodd man i Amerika" på grund av hans upprätt hållning, hans omfattande täckning och eftersom han har varit i samband med rapporteringen av många av de definierande händelser under senare hälften av 20th Century i hans egenskap av speciella reporter och ankare för nattliga CBS News.

Cronkitc är Missourian från födseln, barnet Dr Leland Walter Cronkite. Han var född 1916 och bosatt i Missouri tills han var tio år, när familjen sedan flyttade till Houston, Texas. I Texas deltog han högstadiet och gymnasiet och sedan följer en kort studerade vid University of Texas, Austin. Walter Cronkite vänster college innan examen, drog av hans önskan att göra karriär inom journalistiken. Efter att ha arbetat för flera tidningar, fick Cronkitc sin första "broadcast" läge på WKY radiostationen i Oklahoma City. Av 1936 arbetade han i Kansas City, Missouri i KCMO, där han träffade sin blivande fru, Mary Elizabeth Maxwell. Paret skulle gifta sig 1940, och deras äktenskap, till skillnad från så många andra kändis äktenskap i dag, varade bara blyg 65 år, fram till Marias död 2005.

1937 Walter Cronkite blev journalist för United Press och började täcka världskriget insatser på plats. Detta djärva täckning förde honom stora varsel, och han knackade 1950 av Edward R. Murrow att ansluta sig till nystartade CBS tv-nätet. Begreppet TV-ankare användes först för att beskriva Cronkitc s bevakning av de första TV-konventioner från demokrater och republikaner 1952. 1953 värd Cronkitc den populära nyheter baserad historia visar You Are There , som sändes via 1957 och återupplivades och springa igen för tonåringar på 1970-talet.

Cronkitc uppburna position av huvudet ankare 1962, på sätt och vis en karriär avgörande ställning när han blir värd för CBS Evening News . I början av detta arbete, var CBS slå gott i de omdömen av NBC News. CBS började långsamt krypa upp till toppen, och så småningom falska NBC: s program konsekvent i betyg av 1970. som TV-journalist, Walter Cronkite är inte bara ihågkommen för att täcka några av de viktigaste händelserna i USA: s historia inklusive han sätter i sitt tillfälliga uppfattning om bristande lönsamhet i kriget i Vietnam, men han hade också ett tydligt talande röst som många kunde relatera. Han särskilt utbildade sig att tala i långsammare takt, ca 120 ord per minut. Andra reportrar tenderade att tala på 150-160 ord per minut.

Cronkitc tvingades på CBS att gå i pension år 1980, eftersom det vid tiden nätet hade en obligatorisk "gå i pension vid 65" politik. Han har fortsatt att vara aktiv i en värld av journalistik, bidrar till välgörenhet och uttrycker sin åsikt om amerikansk politik, däribland helt nyligen sina känslor om misslyckandet med det amerikanska /Irakkriget, vilket han jämför med Vietnam. Han gör fortfarande personliga framträdanden, inte voice over och berättarröst arbete, och förblir en viktig röst i Amerika. Dessutom Walter Cronkite har erkänts med flera utmärkelser, bland Presidential Medal of Freedom. Han har visat sin förmåga att förändras med tiden genom att blogga för Huffington Post . Han är ofta kända för amerikaner hans underteckna uttalande om CBS Evening News : "och det är så det är. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.