Vem är Thomas Hardy?

Thomas Hardy var en engelsk författare av det sena 19: e och tidig 20th centuries. Han är mest känd för sin pessimistiska romaner av den naturalistiska skolan, bland annat Tess av D'Urbervilles (1891) och Jude obskyra (1895), men han vände sin uppmärksamhet till poesi senare i karriären. Thomas Hardy som många av hans romaner i semi-fiktiva Wessex, som representerar södra och sydvästra England, och används för sitt arbete för att lösa många av de sociala missförhållandena hans era. Om mycket av det kontroversiella vid tidpunkten för offentliggörandet har Hardy arbete nu en plats bland klassikerna viktorianska litteraturen.

föddes Thomas Hardy den 2 juni 1840 nära Dorchester i Dorset, England, en stad han senare skulle föreviga i hans fiktion som "Casterbridge. " Hardy's far var stenhuggare, medan hans mamma till att han hade en bra utbildning. Vid 16 års ålder började Thomas Hardy en lärlingsutbildning med en lokal arkitekt. Han fick framgångar som arkitekt, som arbetar i Dorset och London, innan jag övergår till heltid litterär karriär 1874.

Thomas Hardy skrev sin första roman, Poor Man och Lady , 1867, att fastän han inte kunde hitta ett förlag och senare förstördes manuskriptet. Hans två romaner publicerades anonymt år 1871 och 1872. Thomas Hardy träffade den kvinna som skulle bli hans hustru, Emma Lavinia Gifford, 1870, och skrev om sitt frieri i sin roman 1873 Ett par Blue Eyes , den första publicerade i hans namn.

Thomas Hardy fick äntligen Acclaim som författare 1874 med Fjärran från vimlets yra , som ger honom att ge upp sin karriär inom arkitektur för en i litteraturen. Hardy började allt att kritisera vad han såg som hyckleri på hans tid, chockerande viktorianska moral. Tess av D'Urbervilles behandlas med en "fallen kvinna" som blev gravid utom äktenskapet, medan Jude obskyra , hans sista roman, som behandlas med ett par som valde att inte att gifta sig, även om de levde tillsammans och hade barn-med ytterst tragiska följder.

Efter Jude obskyra gav Thomas Hardy skriva romaner och vände sig istället till poesi, publicera flera volymer under resten av sitt liv. Han påverkades starkt av hustruns död 1912, och många av hans dikter det året hantera sina känslor av sorg. År 1914 gifte Thomas Hardy hans sekreterare, Florens Dugdale.

Thomas Hardy dog den 11 januari 1928 av lungsäcksinflammation. Hans hjärta begravdes vid graven hans första hustru, medan hans aska begravdes i Westminster Abbey är Poets 'Corner. Tyvärr brändes Hardy's opublicerade manuskript och brev av hans bödlar efter hans död. Hardy fick postumt mycket mer Acclaim än han någonsin gjorde under sin livstid, inspirerande senare författare och förtjäna en plats i den litterära kanon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.