Vem är Sweeney Todd?

Varning! Följande innehåll innehåller hemska berättelser om död och mord-det är inte för svag i hjärtat!

Legenden om Sweeney Todd är väl dokumenterat genom åren. Tillsammans med den beryktade fallet med Jack the Ripper, rankar den som en av Londons mörkaste och mest ohyggliga brott. Många filmer och böcker och en känd musikalisk har använt Sweeney, The Demon Barber of Fleet Street, som tema, en barberare som skär sin klients halsen och sedan vidarebefordras de organ som skall göras till köttpajer.

För många människor är berättelsen om Sweeney Todd just det: myter och skrönor. Kritiker hävdar att det aldrig har funnits några tillförlitliga bevis som hittades eller registreras av Demon Barber. British Crime Story författaren Peter Haining har genomfört omfattande forskning som han påstår bevisar förekomsten av Sweeney Todd.

Enligt Haining, Sweeney Todd föddes 1748. Vid den tiden, London brutalt fattig och våldsam. Todd föräldrar var alkoholister, och när han var 13 år gammal lämnade hans föräldrar huset en natt i jakt på alkohol och aldrig återvända. Den gemensamma tanken är att de blev berusade och frös ihjäl i den kalla vinternatten.

Todd har överlämnats till den lokala församling, där han lärde sig en handel som en Cutler, en person som ansvarar för slipning av knivar och rakapparater. Vid 14 års ålder konstaterades Todd gjort sig skyldig till stöld och dömdes till fem års Newgatefängelset. Det var här han lärde sin lärlingstid som en barberare, fångar rakning mot en avgift. När han släpptes ur fängelset, Sweeney Todd som sig själv i sin egen raksalongen på Fleet Street. Hans frisersalong låg bredvid en kyrka, och under de två var tunnlar och kryptor som används för att begrava en del av socknens död. Utanför Todd's nya butik, hängde han ett tecken läsning, Easy rakning på ett öre, så bra som du hittar någon .

Vid tiden Todd öppnade sin affär, hade han redan dödade ett offer, men hans döda var att gå från klarhet till klarhet. Hans Barber stol var belägen på andra våningen i hans butik. Stolen är byggd speciellt för att kunna svänga nedan och deponera sina offer i den tomma första våningen. Sweeney Todd skulle döda och band hans offer för sina värdesaker, men det var inte det enda han skulle remsor hans offer.

Sweeney Todd medbrottsling var en kvinna vid namn Margery Lovett. Lovett skulle bli Todd älskare, och hennes pajer blev snart berömd runt London. Efter Todd slit hans offrets hals, skulle han remsor kroppen av kött och leverera den till Lovett affär genom tunnlarna. Organen skulle sedan dumpas i tunnlarna under församlingskyrkan. Det var offrets kött som gav Lovett's pajer goda smak som London längtade.

kallades Lukten från Parish kryptor blev snart outhärdlig, och polisen i. Ytterligare undersökningar funnit ruttnande organ staplade ovanpå varandra, nästan når upp till taket. I alla tänktes 160 människor ha skickats vid sidan av Sweeney Todd.

Sweeney Todd var försökte på Old Bailey och hängde på Newgate 1802. Margery Lovett lurat Hangman's snaran genom att bekänna alla och förgiftning sig under tiden i fängelse. Vare fakta eller fiktion, kommer Sweeney Todd fortsätta att vara i sinnet hos varje person som har en rakkniv rakning under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.